Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Maradona bol bohom, Hamšík sa nikdy nesťažoval. Najviac však milujem Lobotku. Je ako malá bábika, ktorú chcete pohladiť po vlasoch

Futbalisti Neapola pokračujú v oslavách titulu. Po tridsiatich rokoch sa dočkali triumfu v Serie A a podľa toho to pod Vezuvom aj vyzerá.

11.05.2023 16:00
19. Neapol titul Foto:
Stanislav Lobotka v obkolesení neapolských fanúšikov po konečnom hvizde.
debata (1)

Triumf Partenopei zarezonoval aj mimo Apeninský polostrov. Veľmi intenzívne ho vnímal aj Carlo Capalbo. Talian, ktorý má na starosti pražský maratón.

Rodák z Neapola si pamätá aj druhý titul svojich miláčikov, keď v roku 1990 kraľovala partia okolo legendárneho Diega Maradonu.

„Prečo je Bohom v Neapole? Lebo jeden malý chlapík, ktorý vyrastal v chudobe dostal Neapol na vrchol. Vtedy bol Neapol celý modrý a je aj teraz. Modrá je najlepšia farba. More, nebo a Neapol,“ povedal v rozhovore pre idnes.cz.

Capalbo nezabudol ani na výraznú slovenskú stopu – Mareka Hamšíka z minulosti a Stanislava Lobotku, hviezdu súčasného tímu.

slovan, dunajská Čítajte viac Világi naložil Weissovi, Glovovi i zväzu. Bi a bi Maďara do hlavy nie je rasizmus, ale slovenský folklór

„Marechiaro! Báječný človek, skvelý futbalista, patriot. Mal dvadsať rokov keď prišiel z Brescie. Vtedy sme akurát postupovali zo Serie B. On sa nikdy nesťažoval a vydržal dvanásť rokov. Legenda,“ tvrdil vášnivý futbalový fanúšik.

Dvadsaťosemročný Lobotka dosiahol pred pár dňami životný úspech na klubovej scéne. Slovenský reprezentant výraznou mierou pomohol Neapolu kraľovať v Taliansku i skvelým futbalom zabávať celý svet. Capalbo si ho nesmierne obľúbil.

„Kim, Kvicha, Zieliňski sú všetci skvelí, ale ja milujem Lobotku. On je bambolotto – bábika. Je taký malý, že by ste ho chceli pohladiť po vlasoch, postarať sa o neho. Fantastický a presný futbalista. Problém je, keď ho súper pcotivo bráni. Potom trpí celý Neapol,“ uzavrel 65-ročný Capalbo.

Majstrovský duel Lobotku a spol. a ošiaľ v Neapole Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Výnimočný večer pre Stanislava Lobotku a SSC....
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Stanislav Lobotka