Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maradona bol bohom, Hamšík sa nikdy nesťažoval. Najviac však milujem Lobotku. Je ako malá bábika, ktorú chcete pohladiť po vlasoch

Futbalisti Neapola pokračujú v oslavách titulu. Po tridsiatich rokoch sa dočkali triumfu v Serie A a podľa toho to pod Vezuvom aj vyzerá.

11.05.2023 16:00
19. Neapol titul Foto:
Stanislav Lobotka v obkolesení neapolských fanúšikov po konečnom hvizde.
debata (1)

Triumf Partenopei zarezonoval aj mimo Apeninský polostrov. Veľmi intenzívne ho vnímal aj Carlo Capalbo. Talian, ktorý má na starosti pražský maratón.

Rodák z Neapola si pamätá aj druhý titul svojich miláčikov, keď v roku 1990 kraľovala partia okolo legendárneho Diega Maradonu.

„Prečo je Bohom v Neapole? Lebo jeden malý chlapík, ktorý vyrastal v chudobe dostal Neapol na vrchol. Vtedy bol Neapol celý modrý a je aj teraz. Modrá je najlepšia farba. More, nebo a Neapol,“ povedal v rozhovore pre idnes.cz.

Capalbo nezabudol ani na výraznú slovenskú stopu – Mareka Hamšíka z minulosti a Stanislava Lobotku, hviezdu súčasného tímu.

slovan, dunajská Čítajte viac Világi naložil Weissovi, Glovovi i zväzu. Bi a bi Maďara do hlavy nie je rasizmus, ale slovenský folklór

„Marechiaro! Báječný človek, skvelý futbalista, patriot. Mal dvadsať rokov keď prišiel z Brescie. Vtedy sme akurát postupovali zo Serie B. On sa nikdy nesťažoval a vydržal dvanásť rokov. Legenda,“ tvrdil vášnivý futbalový fanúšik.

Dvadsaťosemročný Lobotka dosiahol pred pár dňami životný úspech na klubovej scéne. Slovenský reprezentant výraznou mierou pomohol Neapolu kraľovať v Taliansku i skvelým futbalom zabávať celý svet. Capalbo si ho nesmierne obľúbil.

„Kim, Kvicha, Zieliňski sú všetci skvelí, ale ja milujem Lobotku. On je bambolotto – bábika. Je taký malý, že by ste ho chceli pohladiť po vlasoch, postarať sa o neho. Fantastický a presný futbalista. Problém je, keď ho súper pcotivo bráni. Potom trpí celý Neapol,“ uzavrel 65-ročný Capalbo.

Majstrovský duel Lobotku a spol. a ošiaľ v Neapole Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Výnimočný večer pre Stanislava Lobotku a SSC....
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Stanislav Lobotka