Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrat Sparty vzbudil emócie. Tréner Plzne: Toto zapískať v závere nadstaveného času...

Keď sa už zdalo, že šláger 29. českej ligy Sparta - Plzeň sa skončí remízou 1:1, hosťujúci kapitán Lukáš Hejda zastavil v nadstavenom čase v šestnástke strelu Jana Kuchtu rukou a po druhej žltej karte dostal červenú kartu.

27.04.2023 09:42
Brian Priske Foto:
Tréner Sparty Brian Priske a v pozadí jeho náprotivok z Plzne Michal Bílek.
debata

Tú videl aj domáci útočník Martin Minčev za nešportové správanie. Jedenástku premenil kapitán Sparty Ladislav Krejčí a pražský tím dokonal obrat. Vyhral 2:1.

Plzenčania sa hnevali, že Hejda mal ruku pri tele. Márne.

K situácii sa vyjadril aj rozhodca Pavel Orel na stanici O2 TV Sport:

„Zo svojho postavenia som videl strelu na bránku a že Hejda zahral rukou. Urobil pohyb proti lopte. Z tohto dôvodu bol nariadený pokutový kop. Keďže išlo o strelu na bránku, takže sľubne sa rozvíjajúcu akciu, musela byť udelená žltá karta. Pre Hejdu bola druhá, bol teda vylúčený.“

Pozrite si penaltový verdikt:

Sparta zaostáva v tabuľke kolo pred koncom základnej časti za vedúcou Slaviou o skóre. Plzeň z tretieho miesta stráca deväť bodov. Jej tréner Michal Bílek po zápase reagoval:

„Sme vonku z hry o titul, musíme čo najrýchlejšie potvrdiť tretie miesto. Bod, ktorý by sme získali, by asi nemal takú váhu, naša strata by bola aj tak dosť veľká. Mrzí ma, že sme nedokázali remizovať, pretože to by sme si zaslúžili,“ uviedol Bílek pre iSport.cz.

Ladislav Krejčí Čítajte viac Dráma v Česku, Plzeň viedla. Rozhodca nadstavil deväť minút, v štrnástej Sparta otočila

O situácii, ktorá priniesla obrat domácich, povedal:

„V závere zapískať takúto penaltu v poslednej minúte nadstavenie je veľmi prísne. Čo má hráč robiť s tou rukou… Má ju pri tele, ale rozhodca v takýto dôležito moment zapíska penaltu po spornom zákroku. Toto rozhodnutie nás veľmi mrzí. Chlapci boli v tomto zápase dobrí a bod si zaslúžili.“

Podľa trénera domácich Briana Priskeho bolo v zápase veľa momentov, ktoré boli „50 na 50“.

„Mal som pocit, že vo viacerých z nich šiel verdikt proti nám. Ale musíme rešpektovať rozhodcov, je to ich práca. Nie so všetkým súhlasiť, ale o tom je futbal,“ komentoval po zápase, cituje ho ČTK.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Viktoria Plzeň