Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál v zápase so Slovákom Suslovom. Duel ukončil rozhodca už v 18. minúte

Stretnutie 30. kola holandskej najvyššej súťaže medzi Groningenom a Nijmegenom bol predčasne ukončený po tom, čo asistenta rozhodcu trafil pohár s pivom hodený z hľadiska. V zostave domácich bol pri tom slovenský reprezentant Tomáš Suslov.

23.04.2023 08:50 , aktualizované: 11:24
771291331 Foto:
Hlavný rozhodca zápasu Richard Martens poslal oba tímy po vhodení pohára s pivom do kabín.
debata (3)

Hlavný rozhodca sa tak rozhodol hráčov oboch tímov odvolať z trávnika už v 18. minúte a stretnutie sa napokon nedohralo.

Zápas bol predčasne ukončený v súlade s novými pravidlami v holandskom futbale, ktoré boli zavedené po nedávnych udalostiach v semifinále pohára medzi Ajaxom a Feyenoordom. Stredopoliara Ajaxu Davyho Klaassena v ňom zasiahol zapaľovač a spôsobil mu tržnú ranu na hlave.

Holandská futbalová asociácia krátko nato rozhodla, že zápasy budú okamžite prerušené, pokiaľ hráča či rozhodcu trafí predmet hodený z tribún. Podľa agentúry Reuters sa stretnutie medzi Groningenom a Nijmegenom pravdepodobne odohrá v neskoršom termíne za zatvorenými bránami štadióna.

Klub slovenského reprezentanta Suslova Groningen je už prakticky jednou nohou v druhej lige. V tabuľke Eredivisie stráca na 16. miesto zaručujúce účasť v baráži o záchranu jedenásť bodov.

Suslov patrí medzi najvyťaženejších futbalistov Groningenu v tejto sezóne. Z 29 stretnutí odohral 25 a strelil jeden gól. Podarilo sa mu to ešte v septembri minulého roka, keď na pôde Cambuuru rozhodol o víťazstve hostí 1:0.

Lionel Messi Čítajte viac S 15 kuframi a celou rodinou. Messi je späť v Barcelone. Na Sviatok práce ho čakajú Saudi

„Je pre mňa nepochopiteľné, ako mohol daný jednotlivec túto vec urobiť, zvlášť po tom, čo sa udialo pred mesiacom. Musel celkom stratiť rozum,“ uviedol pre miestne médiá Wouter Gudde, generálny manažér FC Groningen.

Zápas by mali dohrať v zatiaľ neurčenom termíne za zatvorenými dverami. Groningen figuruje v tabuľke Eredivisie na predposlednom 17. mieste, NEC je desiaty.

Nový automobil Ibrahimoviča, Ferrari Daytona SP3 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zlatan Ibrahimovič sa v sobotu na obed vybral...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Groningen #Eredivisie #Tomáš Suslov