Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažká voľba. Arabi ponúkajú Mourinhovi rekordný balík, no je tu aj Chelsea

Portugalský futbalový tréner José Mourinho dostal údajne ponuku viesť reprezentáciu Saudskej Arábie.

06.04.2023 22:22
9. Jose Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata

Kráľovská rodina mu podľa talianskych médií ponúkla dvojročný kontrakt v hodnote viac ako 100 miliónov eur. Ak by 60-ročný kouč ponuku prijal, stal by sa najlepšie plateným trénerom v histórii.

Mourinho pôsobí od roku 2021 na lavičke AS Rím, s ktorým má zmluvu do roku 2024. Nevyrovnané výsledky Rimanov v prebiehajúcej sezóne však vzbudzujú otázky o budúcnosti skúseného trénera v talianskom klube.

Albania Soccer Europa Conference League Final Čítajte aj Mourinho sa obul do UEFA: Na Finančnej fair play nie je nič fér

Podľa denníka Corriere dello Sport Mourinha oslovila Saudská Arábia s ponukou, ktorá zahŕňa 60 miliónov eur ročne.

Talianske médiá taktiež informovali, že Portugalčan by mohol nasledovať bývalého zverenca a krajana Cristiana Ronalda do saudskoarabského klubu Al-Nassr. Súčasný tréner tímu Rudi Garcia po sezóne pravdepodobne mužstvo opustí.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Slováci v lige vyzvali Ronalda. Portugalčan si z nich spravil trhací kalendár

Ako píše portál Relevo.com, Mourinha kontaktovala aj londýnska Chelsea. Ako sme informovali, na jej lavičku do konca sezóne zasadol po odvolanom Grahamovi Potterovi legenda klubu Frank Lampard.

Portugalčan viedol celok zo Stamford Bridge v rokoch 2004 – 2007 a 2013 – 2015. V jeho prospech nehovoria len predošlé úspechy s Chelsea vrátane troch ligových titulov, ale napríklad aj to, že materinským jazykom viacerých hráčov Chelsea je španielčina či portugalčina.

Okrem Mourinha sa v súvislosti s postom hlavného trénera od leta skloňujú mená extrénera Bayernu Juliana Nagelsmanna či bývalého kormidelníka španielskej reprezentácie Luisa Enriqueho.

Najlepšie platení futbaloví tréneri na svete Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Kto berie v tejto futbalovej sezóne z...
debata chyba
Viac na túto tému: #José Mourinho #Chelsea FC