Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho sa obul do UEFA: Na Finančnej fair play nie je nič fér

Európska futbalová únia v piatok oznámila sankcie voči viacerým futbalovým klubom. Ich rozdielnosť sa nepozdávala portugalskému trénerovi AS Rím Jose Mourinhovi.

04.09.2022 09:00
Albania Soccer Europa Conference League Final Foto: ,
Futbalový tréner Jose Mourinho.
debata

Finančným trestom sa nevyhlo osem klubov, medzi ktorými je aj AS Rím. Navyše, pre nasledujúce štyri sezóny má spoločne s Interom Miláno obmedzený počet hráčov v kádri. Veľkokluby ako Manchester City, Barcelona či Chelsea nedostali žiadne pokuty a Paríž St. Germain má zaplatiť „iba“ 10 miliónov eur.

„Toto je mechanizmus, ktorý trestá tých, ktorí chcú pracovať cnostným spôsobom. A nepriamo chráni tých, ktorí nechcú, keďže sú to superveľmoci,“ povedal Mourinho na tlačovej konferencii pred nedeľným zápasom Serie A, v ktorom sa AS Rím predstaví na pôde Udinese.

719170275 Čítajte viac Násilná lúpež pred očami detí. Desivé detaily noci hrôzy u futbalistu

„Toto by skutočne malo dostať iný názov, pretože na Finančnej fair play nie je nič fér. Nie je fér, keď jeden klub môže minúť 300 miliónov a druhý len 30 miliónov eur,“ pokračoval Portugalčan.

Kormidelník Rimanov odpovedal aj na otázku, či pozná spôsob, aby súčasné pravidlá boli spravodlivejšie. „Nemám na to čas. Som rád, že som tréner. Ale už menej ma teší, že musím pracovať v týchto podmienkach. S niekoľkými miliónmi navyše by AS Rím naozaj mohol snívať o úspechoch,“ dodal Mourinho.

Platy futbalistov Manchestru United Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
1. Cristiano Ronaldo - 31 002 667 eur
Red Bull 400 - nepoužívať Dávame do pozornosti SÚŤAŽ: Prekonaj sám seba na Red Bull 400 a vyhraj skvelé ceny

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #futbal #AS Rím #José Mourinho