Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boli sme mäkkí, môj plán nefungoval, prekvapil Guardiola. Hviezda City vtipne zareagovala na letiace fľašky

Futbalisti Arsenalu Londýn mohli v stredu urobiť výrazný krok smerom k zisku prvého titulu od roku 2004, no namiesto toho prišli o prvé miesto v tabuľke Premier League.

16.02.2023 11:58
Kevin De Bruyne Foto: ,
Kevin De Bruyne.
debata

V dohrávke 12. kola doma podľahli Manchestru City 1:3. Oba tímy majú na konte 51 bodov, City ma skóre +36, Arsenal o desať gólov horšie. Londýnčanov drží nad vodou fakt, že odohrali o zápas menej.

Domáci mali v prvom polčase viac z hry, no ako prví sa presadili hráči z Manchestru. Obranca domácich Takehiro Tomijasu spätnou prihrávkou pripravil ideálnu pozíciu pre Kevina De Bruyneho, ktorý v 24. minúte prekonal vybehnutého brankára Aarona Ramsdalea. Ešte do prestávky stihol vyrovnať Bukayo Saka z jedenástky.

Manchester City Čítajte aj Boj o titul sa zamotáva. Manchester City pokoril Arsenal a je lídrom Premier League

„V prvom polčase bol Arsenal lepší. My sme boli mäkkí, môj plán nefungoval. Nebolo jednoduché hrať proti tomuto súperovi, no stále sme boli v zápase. Na druhý polčas sme nastúpili s maximálnym sústredením a v konečnom dôsledku rozhodla kvalita našich hráčov,“ zhodnotil duel pre akreditované médiá tréner City Pep Guardiola aj s netradičnou sebakritikou.

Po zmene strán sa presadili Jack Grealish a aj Erling Braut Haaland, o ktorého štarte sa pochybovalo, keďže nedohral pre zranenie nedeľný duel s Aston Villou.

„Citizens“ sa po triumfe nad hlavným protivníkom v boji o majstrovský primát môžu cítiť na koni, no španielsky kouč upozorňuje, že sezóna ešte nie je na konci.

755573784 Čítajte aj Vykopnite ich z ligy! Fanúšikovia Man City vybučali hymnu Premier League

„Stále je pred nami veľa stretnutí. Doma aj v Európe. Dôležité však je, že sme sem mohli prísť pred pár týždňami so stratou osem, či deväť bodov a prehra tu by znamenala koniec. Súper však postrácal body a my sme využili šancu dostať sa na čelo ligy. Realitou však zostáva, že Arsenal mal v sezóne lepšie výsledky, ako my,“ krotil nadšenie Guardiola.

Spomínaný De Bruyne prispel k víťazstvu gólom aj asistenciou. Po tom, čo v závere zápasu schádzal z ihriska, naňho z tribún mierili fľašky.

Správaniu sa len pousmial a v príbehu na instagrame po zápase zverejnil príspevok s otázkou: „Dá si niekto pivo?“ K ďalšej fotografii, na ktorej naňho letí prázdny plastový pohár, napísal: „Vďaka.“

Arsenal nezabodoval naplno v lige už v troch dueloch, keď predtým podľahol aj Evertonu a remizoval s Brentfordom.

„Cítime smútok. Pretože dnes sme z tohto duelu mohli vyťažiť viac. Súperovi sme zápas odovzdali. City evidentne nehralo to, čo chcelo. My sme však neukázali nekompromisnosť pri premieňaní príležitostí. To musíme zmeniť,“ povzdychol si kouč Londýnčanov Mikel Arteta.

Najškaredšie dresy na futbalových trávnikoch Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Nemceko - reprezentačný dres z MS 1994...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Arsenal Londýn #Kevin De Bruyne