Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Veľké jubileum pre Ronalda. Portugalčan predviedol štvorgólový koncert

Päťnásobný najlepší futbalista sveta Cristiano Ronaldo strelil jubilejný 500. ligový gól v kariére. Podarilo sa mu to vo víťaznom súboji jeho Al-Nassru na pôde Al-Wehdy 4:0.

09.02.2023 20:16 , aktualizované: 20:38
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo.
debata

Zo strany 38-ročného útočníka to však nebolo ani zďaleka všetko. V stretnutí pridal ďalšie tri góly a po prvýkrát predviedol publiku v Saudskej Arábii naplno svoje kvality. Pozrite si spomínaný 500. gól v kariére Ronalda:

Zaznamenal ho v 21. minúte stretnutia, keď sa po perfektnom spracovaní lopty presadil prudkou strelou po zemi k pravej žrdi domáceho brankára.

Ronaldo bol pre obrancov Al-Wehdy neustálou hrozbou a ešte v prvom polčase udrel aj po druhýkrát. Najlepšie platený športovec sveta tentokrát rozvlnil sieť z druhej strany opäť prízemnou strelou.

Fanúšikovia ocenili najmä fakt, že Ronaldo sa z každého zásahu tešil, ako by bol jeho prvým v profesionálnej kariére. „Hlad, obetavosť, vášeň. Je požehnaním byť svedkom jeho schopností už viac ako 20 rokov,“ napísal na sociálnej sieti jeden z fanúšikov.

Portugalčan pokračoval v streleckom koncerte aj v druhom polčase. V 53. minúte zvýšil z penalty už na 3:0 pre svoj tím a zavŕšil čistý hetrik.

Gólový večer zakončil o osem minúte neskôr. Ronaldo sa po odchode z Manchestru United dohodol s klubom z Rijádu na lukratívnej dvaapolročnej zmluve, v tíme plní funkciu kapitána.

Pred príchodom do Saudskej Arábie mal na konte 498 presných ligových zásahov – 311 za Real Madrid, 103 za Manchester United, 81 za Juventus Turín a 3 za Sporting Lisabon.

Messi vs. Ronaldo? Futbalové osobnosti rozhodli Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Alex Ferguson – Cristiano Ronaldo. „Messi je...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #portugalská futbalová reprezentácia #Al-Nassr