Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostal červenú, hráčov stiahol z ihriska. Trest pre exkouča Trenčína rozdelil Maďarov

Vybehol na ihrisko, dostal červenú kartu a svojich zverencov stiahol z hracej plochy. Tréner Zalaegerszegu Ricardo Moniz za svoj výbuch v zápase najvyššej maďarskej súťaže dostal mesačný zákaz pôsobenia vo futbale.

28.10.2022 09:20
Ricardo Moniz Foto: ,
Ricardo Moniz na archívnej snímke.
debata

Maďarský futbalový zväz (MLSZ) mu tento trest vymeral po incidente, ktorý v uplynulých dňoch zarezonoval u našich južných susedov.

Po tom, čo bývalého trénera Trenčína v domácom dueli proti Honvédu vylúčili, stiahol hráčov z trávnika. Rozhodcovi sa sťažoval na rasistické prejavy z hosťujúceho sektora, na ktoré arbiter nemal reagovať.

Po niekoľkých minútach sa v zápase pokračovalo, hostia vyhrali 2:0.

FUTBAL: Trenčín moniz Čítajte aj Extréner Trenčína po rasizme: Ak bude treba, obrátim sa aj na Orbána či UEFA

Samotný dištanc i jeho výška rozdelil fanúšikov. Prevažujú kritické ohlasy, no MLSZ vo vyhlásení zdôraznil, že disciplinárna komisia uložila Holanďanovi najmiernejší trest. Ako informuje portál magyarnemzet.hu, za tento skutok možno uložiť zákaz činnosti od jedného mesiaca až do dvoch rokov.

Zväz zároveň ubezpečil, že bude podporovať hráčov, funkcionárov a fanúšikov, ktorí čelia urážkam za svoj pôvod, farbu pleti či náboženskú príslušnosť. Kluby tiež požiadal o pomoc, aby sa predišlo rasistickému správaniu na tribúnach.

Rasistické útoky na futbalistov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Rasizmus vo futbale. Príbehy si prečítajte pri...

"Mrzí nás, že Ricardo Moniz nemôže v nasledujúcich štyroch zápasoch sedieť na lavičke. Pri hlavnom trénerovi stoja hráči aj vedenie klubu. Veríme, že z tejto situácie vyjdeme silnejší.

Naďalej si budeme stáť za svojou zásadou, že rasizmus nemá na ihrisku miesto," uviedol Attila Dragóner, športový riaditeľ Zalaegerszegu, ktorý cez víkend nastúpi na pôde Ferencvárosu.

Klub tiež poznamenal, že na otázky súvisiace s touto témou už nebude reagovať.

Práve on zastavil hráčov pred tým, aby zamierili v inkriminovanom zápase do šatní. V takom prípade by tímu hrozilo odrátanie bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ricardo Moniz #Zalaegerszeg