Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podrobnosti o vyhodení. Desaťminútový rozhovor a čas na zbalenie

Noví majitelia Chelsea FC nemali zľutovanie. Nepresvedčivý štart A-tímu v Premier League a prehra v prvom zápase Ligy majstrov v Záhrebe znamenali koniec trénera Tomasa Tuchela.

07.09.2022 18:31
Britain Soccer Chelsea Tuchel Fired Foto: ,
Thomas Tuchel utešuje Wesleyho Fofanu, ktorý nezabránil jedinému gólu pri prehre Chelsea na pôde Dinama Záhreb (0:1).
debata

Teraz prišli britské médiá s podrobnosťami okolo vyhodenia Tuchela. Nemecký tréner mal v stredu dopoludnia prísť do opusteného tréningového ihriska. Nečakali ho hráči, ale telefonát s vedením.

Podľa SunSport mal absolvovať 10 minútový konferenčný hovor, v ktorom mu bolo oznámené, že ako hlavný tréner končí. Tuchel sa mal snažiť presvedčiť kompetentných, že potrebuje viac času na zvrátenie nepriaznivého vývoja. Neúspešne. Dostal čas iba tak na zbalenie svojich vecí z tréningového centra.

Podľa zdrojov z prostredia klubu mal Tuchel dlhodobo problémy s novými majiteľmi Chelsea, ktorí do klubu vstúpili po tom, čo ho kúpili od ruského oligarchu Romana Abramoviča.

Martin Dúbravka. Čítajte viac Dúbravkov debut za Man Utd sa blíži. Má chytať v Európskej lige

„Noví majitelia chcú ovládať všetko. Ak chcú, môžu kupovať hráčov aj ich trénovať,“ mal povedať Tuchel v priebehu minulého týždňa.

Chelsea podpísala zmluvy s osmičkou nových futbalistov a zaplatila rekordných 282 miliónov eur v letnom prestupovom období.

Weiss Slovan Čítajte viac Weiss pred štartom skupinovej fázy: Musíme vyriešiť dve otázky

Jedným z bodov sporu mal byť dokonca aj Cristiano Ronaldo. Päťnásobný víťaz Zlatej Lopty si hľadal nový klub a Todd Boehly bol naklonených jeho príchodu. No Tuchel nie a tvrdil, že by sa Portugalčan nezmestil do jeho zostavy.

Tuchel vyhral s Chelsea vlani Ligu majstrov a medzi fanúšikmi bol obľúbený. V lete mali prebiehať rozhovory o predĺžení jeho zmluvy, ale z bližšie neuvedených dôvodov sa neuskutočnili.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chelsea FC #Thomas Tuchel