Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mal nahradiť Haalanda v Dortmunde. Odstavila ho zákerná choroba

Vedenie nemeckej Borussie Dortmund potvrdilo, že útočníkovi Sebastienovi Hallerovi diagnostikovali rakovinu semenníkov.

19.07.2022 13:00
Sebastien Haller. Foto: ,
Sebastien Haller.
debata (1)

28-ročný reprezentant Pobrežia Slonoviny sa po pondelkovom tréningu sťažoval, že mu nie je dobre. Následné testy preukázali u kanoniera Hallera, ktorý má v tíme nahradiť nórskeho strelca Erlinga Haalanda, zákerné ochorenie.

„Sebastien Haller musel kvôli chorobe predčasne opustiť tréningový kemp BVB vo švajčiarskom Bad Ragaze a už odcestoval späť do Dortmundu,“ uviedol v pondelok večer vo vyhlásení klub.

Slovan, Ferencváros Čítajte viac Maďari spomínajú na Bratislavu 1992: Fanúšikom sa dodnes zvierajú ruky

„Pri intenzívnych lekárskych vyšetreniach sa nakoniec v priebehu dňa objavil nádor v semenníkoch. Počas najbližších dní budú v špecializovanom zdravotníckom stredisku prebiehať ďalšie vyšetrenia,“ píše sa v stanovisku Dortmundu.

Nemecký klub zároveň požiadal, aby bolo rešpektované súkromie hráča a jeho rodiny. „Akonáhle budeme mať ďalšie informácie, budeme vás informovať po konzultácii s hráčom.“

Športový riaditeľ Borussie Sebastian Kehl priznal, že správa všetkých šokovala a potvrdil, že klub podporí Hallera pri jeho uzdravovaní.

Najvyššie týždenné mzdy futbalových hviezd Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Robert Lewandowski
Poľský útočník vymenil...

„Celá rodina BVB želá Sebastienovi čo najrýchlejšie a úplné uzdravenie a aby sme ho čoskoro mohli opäť objať. Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme zabezpečili, že dostane najlepšiu možnú liečbu,“ povedal Kehl.

Haller prestúpil do Dortmundu pred mesiacom za 35 miliónov eur z Ajaxu Amsterdam. Mal za sebou najlepšiu sezónu v kariére, keď za Ajax strelil 34 gólov vo všetkých súťažiach.

Zažiaril najmä v zápasoch Ligy majstrov, keď sa strelecky presadil jedenásťkrát v ôsmich stretnutiach, než jeho klub vypadol v osemfinále súťaže.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Borussia Dortmund #Sebastien Haller