Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

City nechali Liverpool nažive. Kúsok „nenormálneho“ Brazílčana je hitom

Futbalisti Manchestru City v šlágri 32. kola Premier League dvakrát viedli nad konkurentom v boji o titul FC Liverpool, napokon sa však zopakoval októbrový remízový rezultát 2:2 z prvého vzájomného zápasu na Anfielde.

11.04.2022 10:40
Ederson Foto:
Ederson zachoval pred dobiedzajúcim Diogom Jotom dokonalý pokoj.
debata

Deľba bodov znamená, že si úradujúci majster z Manchestru udržal na poste lídra jednobodový náskok pred nedeľným súperom.

"Bol to fantastický zápas v podaní oboch tímov, ktoré sa v každom stretnutí snažia o víťazstvo. Už skôr som povedal, že naša vzájomná konfrontácia nerozhodne o titule.

Po tomto zápase však mám v sebe pocit, že sme nevyužili veľkú príležitosť priblížiť sa k nemu. Nechali sme súpera nažive," citovala agentúra AFP trénera „Citizens“ Pepa Guardiolu, ktorý doviedol tím k trom titulom za uplynulé štyri roky.

Joel Matip z Liverpoolu v súboji s Philom Fodenom z Manchestru City. Čítajte aj Štyri góly a reklama na futbal. Šláger Premier League víťaza nemal

Skvelé predstavenie na Etihad Stadium odštartoval už v 5. minúte Kevin de Bruyne, ktorý vystrelil spoza šestnástky a lopta tečovaná obrancom skončila v liverpoolskej si­eti.

Hostia vyrovnali z prvej vážnejšej akcie v 13. minúte, keď po spätnej prihrávke Trenta Alexandra-Arnolda prestrelil brankára Diogo Jota.

Ten mohol zvýšiť o 10 minút neskôr v situácii, pri ktorej sa s nervami fanúšikov City pohral gólman Ederson. Pri snahe o rozohrávku zakopol a lopta sa kotúľala do jeho bránky. To ho však vôbec nerozhodilo.

Brazílčan zachoval svoj povestný pokoj a takmer z bránkovej čiary prihral Aymericovi Laportemu, akoby dobiedzajúceho Jotu ani nevnímal. „Panika? V žiadnom prípade. Ederson nie je normálny človek,“ znela jedna z reakcií na sociálnej sieti.

Ederson v nedeľu večer zverejnil na instagrame fotografiu svojho kúska a doplnil k nej len palec hore.

Jeho spoluhráči išli do vedenia v 36. minúte, Gabriel Jesus si nabehol na center po odvrátenej lopte na zadnú žrď a aj s pomocou brvna opäť prekonal Alissona.

„The Reds“ vyrovnali hneď na začiatku druhého polčasu, keď voľný priestor využil Mohamed Salah, do behu vysunul Sadia Maného a ten vystavil Edersona do pozície štatistu.

V 63. minúte dal gól domáci Raheem Sterling, ale zaúradoval VAR a stav bol stále vyrovnaný. Napriek ďalším možnostiam na oboch stranách sa už strelci nepresadili. Hrdinom sa mohol stať Riyad Mahrez, jeho pokus v závere preletel ponad brvno.

Cristiano Ronaldo. Čítajte aj Ronaldo vypenil po prehre United. Odniesol si to mobil fanúšika

Kto chce byť podľa Guardiolu majster, musí vyhrať všetkých sedem zostávajúcich kôl.

„Mám taký pocit, že kto čo i len raz zaváha, pripraví sa o možnosť vyhrať ligu,“ zamyslel sa španielsky kouč, ktorého zverenci majú v porovnaní s Liverpoolom v závere sezóny o čosi ľahších súperov.

„The Reds“ čakajú zápasy s momentálne slabšími rivalmi, zato však tvrdo bojujúcimi o Ligu majstrov a Európsku ligu (Manchester United, Tottenham), resp. o záchranu (Everton).

V priebehu devätnástich dní by odohrali šesť takýchto zápasov s „nábojom“ vrátane semifinále Ligy majstrov v prípade očakávaného postupu cez Benficu Lisabon.

Liverpool však môže byť rád, že sa do tejto situácie vôbec dostal. Ešte v januári totiž za Manchestrom City zaostával o 14 bodov a slovko titul sa v jeho kabíne logicky nespomínalo.

Po víťaznej desaťzápasovej sérii sa však zverenci Jürgena Kloppa dotiahli na rozdiel jedného bodu na City, ktoré mohli v nedeľu v prípade víťazstva v tabuľke preskočiť.

Liverpool napriek remíze zostal v hre o jubilejný 20. titul, ktorým by sa v tejto štatistike vyrovnal Manchestru United ako najúspešnejšiemu klubu v krajine. V tejto sezóne je LFC stále v hre o všetky štyri trofeje, pričom EFL Cup získal už vo februári.

Luis Díaz Čítajte aj Videl, ako sa umiera od hladu. Hviezda Liverpoolu už zvláda náročný zápas

"Súboj dvoch ťažkých váh nemal víťaza, z hľadiska boja o titul sa nič nezmenilo. Zdolať City si vyžaduje výkon na hranici dokonalosti.

K nemu sme sa dnes, najmä v prvom polčase, nepriblížili. Bol to však zápas plný napätia a intenzity so zaslúženým remízovým vyústením.

V januári sme o postavení, v akom sme teraz, ani nesnívali. Do konca sezóny zostávalo 18 zápasov a všetky sme potrebovali vyhrať, azda s výnimkou tohto, z ktorého berieme aj remízu. Teraz sa to všetko začne, čaká nás náročný program. Nebude to ľahké, ale popasujeme sa s tým," poznamenal Klopp.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #manchester city #Ederson Moraes