Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inšpirácia Angličanmi? Haalandovo gesto pripomenulo maďarskú divočinu

Jednou z najvýraznejších postáv víkendového programu Bundesligy bol nórsky futbalista Erling Haaland. Dvoma zásahmi prispel k víťazstvu Dortmundu v sedemgólovej prestrelke na pôde Leverkusenu.

13.09.2021 15:00
Erling Haaland Foto: ,
Erling Haaland oslavuje víťazný gól Dortmundu v Leverkusene.
debata

Skóre 4:3 spečatil z penalty, prekonal slovenského rodáka Lukáša Hradeckého.

Na oslavujúceho Haalanda sa z tribún spustila spŕška pohárov s pivom, jeden z nich pohotovo chytil jeho anglický spoluhráč Jude Bellingham.

Práve jeho krajania Declan Rice a Jack Grealish v divokom kvalifikačnom zápase MS v Budapešti proti domácim Maďarom reagovali na podobnú situáciu (a prostredníky) zdvihnutím pohára a naznačením odpitia.

Možno aj táto situácia inšpirovala Bellinghama a Haalanda na zopakovanie gesta, ktoré nájdete vo videu:

Ako uviedol bývalý šéf výkonného výboru úradujúceho majstra Bayernu Mníchov Karl-Heinz Rummenigge, Haaland v budúcej sezóne nebude pokračovať v bavorskom veľkoklube, resp. v nemeckej Bundeslige.

Podľa Rummenigeho sa o služby ofenzívneho klenotu Borussie Dortmund v blízkej budúcnosti rozpúta obrovský súboj.

Raheem Sterling Čítajte viac Angličania kľačali, Budapešť pískala. Grealish reagoval na spŕšku svojsky

"Nemyslím si, že jeho angažovanie bude akceptovateľné pre ktorýkoľvek klub z Bundesligy, rovnako tak aj pre Bayern.

Neprestáva strieľať góly a kluby sa už pokúšajú zlomiť jeho, aj jeho agenta. Budeme svedkami naozajstnej aukcie," povedal Rummenigge na margo 21-ročného hráča pre španielsky denník AS. Haaland v decembri 2019 podpísal s BVB zmluvu na 4,5 roka.

Neustále sa o neho zaujímavú najväčšie svetové kluby, pričom má údajne v zmluve stanovenú výstupnú klauzulu vo výške blížiacej sa jeho trhovej hodnote približne 130 miliónov eur.

Robert Lewandowski Čítajte viac Majstrovský Bayern v šlágri zdolal vicemajstra. Duda hral iba 20 minút

Bývalý reprezentačný útočník Nemecka tiež uviedol, že „niektoré sumy v nedávno skončenom prestupovom období sú aj vzhľadom na pandemickú situáciu ťažko pochopiteľné“.

„Najväčšou výzvou pre Bayern je byť úspešný na domácej a najmä medzinárodnej úrovni napriek ekonomickej sile niektorých klubov, ktoré inkasujú obrovské sumy za televízne práva, resp. sú vo vlastníctve svetových miliardárov či dokonca celých štátov,“ dodal 65-ročný funkcionár. Informovala agentúra DPA.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Borussia Dortmund #Erling Haaland