Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lockdown v Afrike. Liptovský Messi si šiel zabehať, schmatla ho polícia

Na futbalových trávnikoch zaujal veľkým talentom v začiatkoch kariéry i sebavedomými vyhláseniami, ktoré sa mu neskôr nevyplatili. „Už žiadny liptovský Messi. V Afrike začnem písať nový príbeh," avizoval už skúsený Miloš Lačný (32) po odchode zo Serede do juhoafrického AmaZulu.

12.04.2020 12:22
Miloš Lačný Foto: ,
Futbalový cestovateľ Miloš Lačný toho odohral najviac v Ružomberku.
debata (2)

„Všetko som si užíval, no korona to značne skomplikovala. Absolútne všetko je zavreté až na jednu sieť potravín a menšie obchodíky,“ povedal bývalý slovenský reprezentant do 21 rokov pre Denník Šport.

Lačný zostal odtrhnutý od futbalu i rodiny. Čaká na vývoj situácie. Momentálne je v krajine vyhlásený lockdown, Južnú Afriku skrátka „vypli“.

"Rovno pod nami je pláž, mám výhľad na more. Hoci je leto a za bežných okolností sa to tu hemží ľuďmi, dnes nevidieť vonku ani nohu. Nikto sa neprechádza, je zákaz kúpania. Bývam na trinástom poschodí a zvyčajne všetko sledujem. Dnes tu vládne obrovské ticho,” povedal bývalý hráč Ružomberka, Sparty Praha, Slovana Bratislava, Žiliny či Dundee United.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Name the movie . . #WrongAnswersOnly #Usuthu_Pride

Príspevok, ktorý zdieľa AmaZulu FC (@amazulu_fc),

Lačný sa podelil o príhodu, keď ho už prestalo baviť domáce cvičenie. "Šiel som si zabehať do jedného vzdialeného parku. Všetky sú pozatvárané a ohradené páskami. Tento bol ale otvorený a poriadne ďaleko od ľudí. Nikto tam nebol.

Začal som behať a prišli za mnou policajti. Pokutu som síce nedostal, ale zobrali ma do auta a vyložili doma. Všetko sa zbehlo v dobrom. Vysvetlili mi okolnosti. Vraj neexistuje vonku priestor, kde sa môžem zašiť. Musím sedieť doma. Takú disciplínu hocikde nenájdete.”

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

What do you think was said here? . . #Usuthu_Pride

Príspevok, ktorý zdieľa AmaZulu FC (@amazulu_fc),

Rodák z Levoče sa v Durbane stýka aspoň s jeho trénerom, tiež Slovákom Jozefom Vukušičom. No chýba mu rodina: "Chcel by som s ňou byť, no klub nám nariadil, aby sme tu zostali. Asi by sa mi ale ani neoplatilo cestovať na Slovensko. Musel by som ísť na dva týždne do štátnej karantény a ťažký by bol asi aj návrat.

Predstavte si, že vám povedia, príďte čo najskôr na tréning. Ktovie, koľko by trvali vybavovačky. Navštívil ma nedávno kamarát, ktorý mal letenku naspäť na dobu, keď sa začala táto kríza. Rušili sa lety a musel ísť domov s viacerými prestupmi. Navyše, skončil potom v Gabčíkove. Ďakujem pekne, ak by som mal toto podstúpiť. Radšej čakám tu.”

Lačný stihol v AmaZulu odohrať šesť súťažných stretnutí, gólovo sa v nich nepresadil.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Miloš Lačný #FC AmaZulu #koronavírus