Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý Mourinhov štart. United vyhrali vonku 3:1, gól dal aj Ibrahimovič

Futbalisti Manchestru United uspeli v úvodnom ligovom zápase pod taktovkou Josého Mourinha, keď vonku zdolali Bournemouth 3:1 v nedeľňajšom stretnutí nového ročníka anglickej najvyššej súťaže Premier League.

14.08.2016 16:44
Manchester United Foto: ,
Radosť hráčov Manchestru United, spokojný je aj tréner José Mourinho.
debata

Hostia sa dostali do vedenia v závere prvého polčasu – chybu obrany využil v 40. min Juan Mata. Náskok „červených diablov“ zdvojnásobil v 59. min Wayne Rooney. O päť minút neskôr sa uviedol premiérovým presným zásahom v Premier League Zlatan Ibrahimovič – 3:0. Domáci nezložili zbrane a v 69. min sa dočkali čestného zásahu, keď sa presadil Adam Smith.

V druhom nedeľňajšom zápase triumfoval FC Liverpool v Londýne nad Arsenalom 4:3. Skóre otvoril v 31. min domáci Theo Walcott. Ten síce najprv nepremenil pokutový kop, vzápätí po rýchlej akcii umiestnenou strelou nedal šancu brankárovi Simonovi Mignoletovi.

„Kanonieri“ sa z vedenia dlho netešili – v nadstavenom čase prvého polčasu nádhernou strelou z priameho kopu vyrovnal Coutinho. Zverenci Jürgena Kloppa sa v druhom dejstve ujali vedenia: v 49. min bol na konci akcie „The Reds“ Adam Lallana, ktorý z uhla prekonal Petra Čecha.

Do dvojgólového vedenia poslal hostí v 56. min svojim druhým presným zásahom v stretnutí Coutinho. Liverpool nepoľavil a o sedem minút viedol už 4:1 – po individuálnom prieniku do pokutového územia novej akvizície Sadia Maného. Domáci sa však nevzdali, už o minútu napodobnil Maného Alex Oxlade Chamberlain, ktorému pomohlo zaváhanie Mignoleta – 2:4.

V 75. min prehrávali Londýnčania už iba o gól, keď sa z nepriameho kopu hlavou presadil Calum Chambers. FC Liverpool napokon udržal náskok a z Emirates Stadium si odviezol tri body.

Bournemouth – Manchester United 1:3 (0:1)
Góly: 69. A. Smith – 40. Mata, 59. Rooney, 64. Ibrahimovič

Arsenal Londýn – FC Liverpool 3:4 (1:1)
Góly: 31. Walcott, 64. Oxlade-Chamberlain, 75. Chambers – 45.+ a 56. Coutinho, 49. Lallana, 63. S. Mané

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #José Mourinho