Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďuriš, či Krosnař? Slovákovi priniesol šťastie policajný hrdina

Nastúpil v rovnakom drese, s tým istým číslom, na aké je zvyknutý. Menovka však tentoraz nesedela. Namiesto priezviska Ďuriš mu na chrbát vytlačili Krosnař.

13.03.2016 09:18
Michal Ďuriš Foto: ,
Michal Ďuriš.
debata

„Je pekné, keď si takíto ľudia užijú aspoň malú chvíľku slávy. Ich príbehy som si pred zápasom prečítal v jednom z magazínov,“ vravel po zápase českej ligy medzi domácou Viktoriou Plzeň a Bohemians Michal Ďuriš.

Tak, ako jeho spoluhráči, aj slovenský útočník nastúpil na duel vo výnimočnom drese. Ani jeden z Plzenčanov nemal svoju menovku. Všetci si uctili činy ľudí, ktorých vyhlásili za hrdinov plzeňského kraja. Ďuriš vzdal hold policajtovi, ktorý zachránil život mužovi zapadnutému v močiari.

A priniesol mu šťastie. Rodák z Uherského Hradišťa strelil oba góly Viktorie a zariadil víťazstvo 2:0. „V danom okamihu som takto nad tým nepremýšľal, ale keď som strelil prvý gól, ukazoval som na to meno,“ uviedol pre oficiálnu stránku najvyššej českej súťaže Ďuriš.

Slovenský reprezentant si presné zásahy rozdelil na oba polčasy. Pri prvom poslal loptu do siete pravou, pri druhom ľavou nohou. Zakaždým zakončoval do prázdnej bránky. „Tak ľahko som góly už dávno nestrelil. Z každého však mám obrovskú radosť,“ hovoril Ďuriš, ktorému vstup do jarnej časti súťaže nevyšiel. Na ihrisku sa trápil a góly ho obchádzali.

„Pre útočníka to nikdy nie je jednoduché, keď nestrieľa góly. Najmä tu, v Plzni. Niekedy mi to tam padne z ničoho, inokedy nepremením ani obrovské šance,“ hodnotil 27-ročný zakončovateľ, ktorý schádzal z ihriska tri minúty pred koncom za obrovského potlesku viac ako 10-tisíc divákov v takmer vypredanej Doosan Aréne.

Zo slovenských futbalistov nastúpili v základnej zostave domácich aj brankár Matúš Kozáčik a stredopoliar Patrik Hrošovský, obaja odohrali celé stretnutie. V drese Bohemians absolvoval celý zápas obranca Peter Čögley, útočník Matúš Mikuš dostal príležitosť päť minút pred koncom.

Hrdinom však bol Ďuriš. V tabuľke najlepších strelcov českej ligy mu patrí opäť prvá priečka. V aktuálnej sezóne sa presadil už štrnásťkrát. Pred Davidom Lafatom z pražskej Sparty má dvojgólový náskok.

Mimochodom, práve vďaka Ďurišovi si zverenci Karla Krejčího upevnili prvú priečku v tabuľke a znovu sa priblížili k obhajobe majstrovského titulu. Najbližšie sa Plzeňčania predstavia na pôde Liberca – štvrtého tímu ligového pelotónu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Ďuriš