Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arsenal iba remizoval v Anglickom pohári s Hullom

Futbalisti Arsenalu iba remizovali v osemfinále Anglického pohára (FA Cupu) s vedúcim tímom druhej ligy Hullom 0:0 a zápas sa bude opakovať.

20.02.2016 18:45 , aktualizované: 20:32
Arsenal Londýn, Calum Chambers, Hull City,... Foto: ,
Calum Chambers z Arsenalu (vpravo) v súboji s Davidom Meylerom z Hullu.
debata

Londýnčania nastúpili vo výrazne obmenenej zostave oproti ligovému duelu s Leicestrom (2:1), v bránke dostal pred Petrom Čechom prednosť kolumbijský reprezentant David Ospina.

Tréner domácich Arséne Wenger odkoučoval jubilejný 100. zápas Anglického pohára, 67. výhry sa ale nedočkal. Jeho zverenci síce boli po celý zápas aktívnejší, Hull však udržal remízu najmä vďaka niekoľkým vydareným zákrokom brankára Jakupovica, na ktorom stroskotali napríklad Welbeck, Walcott alebo Campbell. Hostia sa do jedinej väčšej šance dostali tri minúty pred koncom, Ospina ale Huddlestonov pokus zneškodnil.

Súboj prvoligových klubov Bournemouthu a Evertonu dopadol lepšie pre hostí, ktorí postúpili po výhre 2:0. Skóre otvoril Barkley, ktorý sa v tejto sezóne podieľal na 20 súťažných góloch, čo sa žiadnemu inému anglickému záložníkovi pôsobiacemu v Premier League nepodarilo. Nadviazal na neho belgický kanonier Lukaku, ktorý sa presadil v každom zápase Anglického pohára, do ktorého v drese Evertonu zasiahol.

Druholigový Reading otočil zápas s West Bromwichom a po výhre 3:1 oslávil postup do štvrťfinále. West Bromwichu sa proti Readingu v Anglickom pohári nedarí, od roku 2006 s ním vypadol už štyrikrát. Naopak Watford ako celok z najvyššej súťaže nezaváhal a po výhre 1:0 nad Leedsom postúpil do štvrťfinále prvýkrát od roku 2007.

Výsledky sobotňajších stretnutí (zápas sa opakuje v prípade remízy):

Arsenal Londýn – Hull City 0:0 – bude sa hrať odveta
Reading – West Bromwich Albion 3:1 – do štvrťfinále postúpil Reading
Watford – Leeds United 1:0 – do štvrťfinále postúpil Watford
Bournemouth – Everton 0:2 – do štvrťfinále postúpil Everton

debata chyba
Viac na túto tému: #Arsenal Londýn #FA Cup