Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinha oficiálne strieda Hiddink. Je pripravený zvrátiť krízu Chelsea

Holandský futbalový tréner Guus Hiddink sa oficiálne stal novým trénerom úradujúceho anglického šampióna FC Chelsea.

19.12.2015 15:38
Guus Hiddink, Didier Drogba Foto: ,
Nový tréner Chelsea Guus Hiddink s bývalým hviezdnym útočníkom Londýnčanov Didierom Drogbom počas zápasu so Sunderlandom.
debata

Hiddink už v londýnskom klube dočasne pôsobil v roku 2009, kedy tím vyviedol z krízy k tretiemu miestu v lige a priviedol k triumfu v Anglickom pohári. V sobotňajšom ligovom stretnutí proti Sunderlandu ešte povedú tím asistenti Steve Holland a Eddie Newton.

„Som rád, že sa vraciam na Stamford Bridge. Chelsea je jedným z najväčších klubov na svete, ale momentálne sa nepohybuje tam, kam patrí. Som si však istý, že túto sezónu ešte dokážeme zachrániť,“ povedal Hiddink. „Teším sa na prácu s hráčmi i ľuďmi v tomto skvelom klube aj na to, že obnovím skvelý vzťah s fanúšikmi Chelsea,“ dodal.

Hiddink v minulosti trénoval reprezentácie Holandska, Kórey, Austrálie, Ruska a Turecka, na klubovej úrovni viedol napríklad Real Madrid, Valenciu, PSV Eindhoven či Machačkalu. S Holanďanmi a Kórejčanmi skončil štvrtý na majstrovstvách sveta, s Ruskom získal bronz na ME. PSV pomohol k šiestim domácim titulom, s Realom vyhral Interkontinen­tálny pohár.

Naposledy po minuloročných MS v Brazílii prevzal holandský národný tím, avšak druhý angažmán v tíme „Oranjes“ mu nevyšiel a v júni po sérii zlých výsledkov v kvalifikácii ME odstúpil.

Päťdesiatdvaročného Mourinha odvolali vo štvrtok, o tomto kroku sa špekulovalo už dlhší čas. Majiteľ „Blues“ Roman Abramovič kontroverzného Portugalca niekoľkokrát podržal, ale nakoniec ho rovnako ako v roku 2007 uvoľnil z funkcie. Vedenie Chelsea okrem zlých výsledkov označilo za dôvod aj spory medzi koučom a hráčmi.

Mourinho trénoval londýnsky klub pri svojom druhom angažmáne od predminulého júna a v lete po zisku titulu podpísal novú zmluvu na štyri roky. Za jej predčasné ukončenie údajne dostane 40 miliónov libier.

„Neberie si dovolenku, nepotrebuje to, nie je unavený. Zostáva pozitívne naladený a už sa pozerá dopredu,“ uviedla vo vyhlásení agentúra CAA Sports Management, ktorá Mourinha zastupuje. „Pretože José miluje futbal, bude aj naďalej chodiť na zápasy a fandiť svojim priateľom. Nebude však navštevovať ostro sledované stretnutia, aby nedal dôvod na špekulácie ohľadom svojej budúcnosti,“ píše sa vo vyhlásení.

debata chyba
Viac na túto tému: #José Mourinho #Guus Hiddink #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...