Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klopp sa tešil z prvého víťazstva, United nezvládli penalty a vypadli

Futbalisti Manchestru City zdolali v semifinále Ligového pohára Crystal Palace vysoko 5:1.

28.10.2015 23:34 , aktualizované: 23:40
Jürgen Klopp Foto: ,
Jürgen Klopp koučuje Liverpool, ktorý nakoniec zaznamenal prvú výhru pod jeho vedením.
debata

Na víťazstve mal veľký podiel ešte len devätnásťročný nigérijský útočník Kelechi Iheanacho, ktorý jeden gól dal a na ďalšie dva prihral. Liverpool zaznamenal prvú výhru pod trénerom Jürgenom Kloppom, nad Bournemouthom zvíťazil tesne 1:0.

Skóre duelu medzi Citizens a Crystal Palace otvoril bývalý útočník pražskej Sparty Wilfried Bony. V závere polčasu sa po Iheanachovej prihrávke presadil De Bruyne. Po zmene strán si títo dvaja hráči role vymenili: belgický reprezentant poslal presnú prihrávku do vápna Iheanachovi a ten ľavou nohou tretíkrát prekonal gólmana Hennesseyho.

Na 4:0 zvýšil z pokutového kopu Touré, čestný gól hostí dal minútu pred koncom Delaney. Konečný stav určil striedajúci García, ktorý strelil svoj prvý gól za Manchester City.

Tréner Klopp mohol na lavičke Liverpoolu po troch remízových zápasoch konečne osláviť víťazstvo, zariadil ho gólom v 17. minúte obranca Clyne.

"Cítim sa oveľa lepšie ako po remíze. Ale ani tie predchádzajúce zápasy neboli horšie ako tento, iba vo výsledkoch je rozdiel. Na to, že sme mali iba minimum času na poriadny tréning s novým tímom a systémom, sme si počínali dobre. Z minúty na minútu sme hrali lepšie a môžem skonštatovať, že na náš futbal s mladými hráčmi sa dalo pozerať,“ skonštatoval Jürgen Klopp na tlačovej konferencii po zápase, citoval ho aj server Daily Mail.

Klopp urobil až deväť zmien v zostave v porovnaní s nedeľňajšou remízou so Southamptonom (1:1). V základnej zostave ponechal iba neskoršieho strelca gólu Clyna a Divocka Origiho, šetril napríklad Christiana Bentekeho s problémovým stehenným svalom. Tento belgický útočník by mal byť k dispozícii v sobotu proti Chelsea. "Verím, že vtedy už bude v poriadku. V našej ťažkej situácii s ofenzívnymi hráčmi musím byť optimista,“ tvrdil Klopp.

Najväčšie prekvapenie večera videli diváci na Old Trafforde, kde domáci Manchester United podľahol Middlesbrough po strelách zo značky pokutového kopu. Zápas sa v riadnom hracom čase skončil 0:0. Paradoxom je, že v jedenástkovej lotérii za United minuli najskúsenejší hráči, Wayne Rooney, Michael Carrick a Ashley Young.

Strelecké suchoty United trvajú už 238 minút, keďže jeho hráči neskórovali ani pred štyrmi dňami v domácom súboji Premier League proti mestskému rivalovi City.

"Vo futbale sa ráta jediná vec a tou sú góly. Ak ich nedáte, nezvíťazíte. Mrzí ma to, lebo šance sme na to mali. Chýbalo nám aj šťastie, ale to si treba zaslúžiť,“ priznal rozladený tréner ManUtd Louis van Gaal. "Futbal je však aj o tom, že nabudúce sa môže všetko zmeniť. Veríme, že to dokážeme,“ dodal skúsený holandský kouč.

Tréner M'Borough, Španiel Aitor Karanka, povedal svojim zverencom po zápase, že boli lepší ako súper. „Lepší, sebavedomejší aj behavejší. Som na nich hrdý pre tieto atribúty. V penaltovom rozstrele môžete, ale aj nemusíte uspieť. Dôležitý je však výkon a ten bol dnes z našej strany skvelý,“ cituje Daily Mail Karanku. Spomenul aj vlaňajšok, keď v nevídanej penaltovej dráme jeho zverenci nestačili na FC Liverpool 13:14 a kopalo sa z bieleho bodu celkovo tridsaťkrát. "Presne tak to je s pokutovými kopmi. Raz uspejete, inokedy zasa nie,“ dodal Karanka, bývalý obranca Realu Madrid či Athletica Bilbao

FC Liverpool – AFC Bournemouth 1:0 (1:0)
Manchester City – Crystal Palace 5:1 (2:0)
FC Southampton – Aston Villa 2:1 (0:0)
Manchester United – Middlesbrough 0:0, 1:3 na pk

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Jürgen Klopp #Crystal Palace