Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďuriš: Dvakrát sme prehrali, Sparta je ideálny súper na rozbeh

Futbalisti Plzne podľa slovenského útočníka Michala Ďuriša po dvoch súťažných prehrách za sebou paradoxne berú pražskú Spartu ako ideálneho súpera. Práve nedeľný šláger 12. ligového kola vraj môže byť pre Viktóriu výborným odrazovým mostíkom.

28.10.2015 17:46
debata

Plzeň minulý štvrtok prehrala vo Viedni s Rapidom 2:3 a výrazne si skomplikovala pozíciu v skupine Európskej ligy. V nedeľu potom český majster v domácej súťaži podľahol Brnu 0:1 a nechal si vedúcu Spartu pred vzájomným stretnutím odskočiť na tri body.

„Posledné dva zápasy nám nevyšli herne ani výsledkovo. Myslím si však, že paradoxne je teraz pre nás Sparta ideálnym súperom. Môžeme dokázať, na čo máme a odraziť sa opäť k úspechom,“ povedal Ďuriš pre web Plzne.

Letenskí sú aktuálne v lepšej forme než Viktoria a s piatimi inkasovanými gólmi majú jasne najlepšiu defenzívu ligy. „Viem, že majú dobrú obranu a moc gólov nedostávajú. My sa im pokúsime trochu zhoršiť štatistiky a hlavne prelomiť tú negatívnu bilanciu dvoch prehratých zápasov,“ uviedol slovenský reprezentant.

Autor deviatich ligových gólov v sezóne nevidí nedeľný duel ako súboj so sparťanským kapitánom Davidom Lafatom, s ktorým vedie tabuľku strelcov. „Toto vôbec neriešim. Pre médiá je to určite dobrá téma, ale ja si predovšetkým želám, aby vyhrával tím,“ vyhlásil Ďuriš.

„David je kanonier sám o sebe, neustále to potvrdzuje a Sparta sa na neho môže spoľahnúť. Na druhej strane verím, že my máme kvalitu, aby sme ho dokázali postrážiť. V stretnutí budú rozhodovať chyby a my ich snáď urobíme menej ako súper,“ povedal dvadsaťsedemročný útočník.

Dúfa, že Západočechom pomôže aj podpora vypredaného domáceho štadióna. „Na atmosféru v Plzni sa teším vždy. Teraz to bude iné možno v tom, že aj kotol hostí bude plný. My sme ale doma, chceme sa oprieť o našich fanúšikov a spoločne Spartu poraziť. V posledných rokoch je to veľmi vyhrotený zápas. Sparta i Plzeň sa stále držia na čelných priečkach, takže ten zápas býva veľmi atraktívny ako pre fanúšikov, tak aj pre nás,“ konštatoval Ďuriš.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Michal Ďuriš