Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klopp naháňa kilometre. Bude aj súperov?

Na jednom z transparentov sa vynímala jeho tvár. Pod ňou nápis: Veríme! Príchod Jürgena Kloppa na Anfield Road vlial do duší fanúšikov Liverpoolu nádej.

18.10.2015 18:24
Jürgen Klopp Foto: ,
Jürgen Klopp tliesa divákom po svojej premiére na lavičke Liverpoolu.
debata

Na to, že jeden z najslávnejších anglických klubov sa po dlhom čase opäť dočká veľkých úspechov. Napokon, tie s charizmatickým Nemcom spája silné puto. Pýši sa dvoma majstrovskými titulmi z Bundesligy, triumfami v Nemeckom pohári i superpohári. Borussiu Dortmund dotiahol pred dvoma rokmi do finále Ligy majstrov.

V premiére vo farbách nového zamestnávateľa nezažil Klopp veľké víťazstvo, no ani potupnú prehru. Liverpoolčanov, v ktorých základnej zostave opäť nechýbal slovenský reprezentačný kapitán Martin Škrtel, priviedol na ihrisku Tottenhamu k bezgólovej remíze. „Nula na súperovom konte je v poriadku. S druhou, ktorá svieti pri mojom tíme, už taký spokojný nie som,“ nezaprel v sebe 48-ročný kouč maximalistu.

Pre Kloppa je angažmán v Liverpoole prvým mimo Nemecka. Predtým viedol sedem rokov Mainz, rovnaké obdobie strávil aj v Dotmunde. Koľko vydrží na lavičke tímu z Premier League, kde sa tréneri menia pomerne často, je otázne. Závisieť to bude predovšetkým od výsledkov.

Osemnásťnásobný anglický šampión si od zbierania trofejí odvykol. Z majstrovského titulu sa tešil naposledy pred štvrťstoročím, dosiaľ posledný triumf v jednej zo súťaží zaznamenal pred štyrmi sezónami, keď ovládol FA Cup. „Máme pred sebou veľa práce, ktorá by nám mala pomôcť k naplneniu cieľov,“ uviedol Klopp po príchode do Liverpoolu v rozhovore pre BBC.

Jeho trénerský štýl sa prejavil už v zápase s Tottenhamom. Hráči Liverpoolu napádali súpera poriadne vysoko, pressing bol hlavnou súčasťou ich herného prejavu. Niet divu, že podľa oficiálnych štatistík nabehali hostia najviac kilometrov v sezóne. Zatiaľ čo predtým bolo ich maximom 111 kilometrov z duelu s Norwichom, teraz sa dostali na métu 116. Aktivita priniesla Liverpoolčanom bod. Dočkajú sa vďaka nej aj úspechov?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Jürgen Klopp
Načítavajú sa športové výsledky...