Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďuriš rozhodol o triumfe Plzne na pôde Bohemians 1905

Slovenský futbalový reprezentant Michal Ďuriš rozhodol o triumfe svojho zamestnávateľa Viktorie Plzeň 1:0 na pôde pražského mužstva Bohemians 1905 v rámci 7. kola najvyššej českej súťaže Synot ligy.

20.09.2015 20:23
Michal Ďuriš, Sergej Rybalka, Slovensko - Ukrajina Foto: ,
Michal Ďuriš v drese reprezentácie v súboji so Sergejom Rybalkom.
debata

Dvadsaťsedemročný útočník sa presadil v 63. min duelu, keď po centri Davida Limberského na dvakrát poslal loptu do bránky domáceho tímu. „Sme radi, že sme zvíťazili. Po Európskej lige je vždy náročné prepnúť na domácu ligovú súťaž, ale zvládli sme to. Na pôde Bohemians 1905 sa nehrá ľahko, tu je to nejaké iné ako u ostatných súperov,“ cituje oficiálna stránka Viktorie slová Michala Ďuriša.

Úradujúci český šampión si z pražského Ďolíčka odviezol všetky tri body po šiestich rokoch. „Toto víťazstvo si veľmi vážime, triumfovali sme tu po veľmi dlhom čase. Do nášho gólu sme hrali dobré stretnutie, kombinovali sme a tlačili súpera. Po ňom sme sa nepochopiteľne stiahli do obrany a začali sa triasť o výsledok. Možno na nás doľahlo aj to, že sa nám na pôde tohto súpera predtým dlhodobo nedarilo. Našťastie, domácim na konci dochádzali sily a na záverečný tlak sa už nezmohli,“ doplnil Ďuriš, ktorý zaznamenal celkovo šiesty súťažný gól v prebiehajúcej sezóne a potvrdil, že momentálne je vo veľmi dobrej forme.

„Na hrote útoku sa cítim veľmi dobre, som uvoľnený. Hlavné však je, že sa darí celému tímu. Nezáleží na tom, kto strieľa góly,“ skonštatoval hráč, ktorý v minulosti hájil farby Dukly Banská Bystrica a FK Mladá Boleslav.

Súhrn výsledkov nedeľňajších stretnutí 7. kola Synot ligy:

Bohemians 1905 – Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Gól: 63. ĎURIŠ
Lukáš Pauschek odohral celé stretnutie, Matúš Mikuš (obaja Bohemians) hral do 67. min – Matúš Kozáčik odchytal celé stretnutie, Patrik Hrošovský odohral celý duel a Michal Ďuriš (všetci Plzeň) hral do 84. min a v 63. min skóroval.

Sparta Praha – Sigma Olomouc 4:0 (3:0)
Góly: 36. a 75. Dočkal (prvý z pok. kopu), 13. Hušbauer, 25. Lafata
Juraj Halenár hral do 46. min, Tomáš Malec (obaja Sigma) hral do 60. min.

Liberec – Příbram 3:0 (1:0)
Góly: 27. Pokorný, 47. Dosoudil (vl.), 68. Shala
Marek Bakoš (Liberec) hral od 81. min

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Michal Ďuriš
Načítavajú sa športové výsledky...