Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea triumfovala v derby, prvá prehra Manchestru City

Londýnsky klub FC Chelsea triumfoval 2:0 nad mestským rivalom Arsenalom v sobotňajšom šlágri 6. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže.

19.09.2015 15:53 , aktualizované: 20:39
debata (1)
Eden Hazard strelil Arsenalu druhý gól. Foto: Reuters, Dylan Martinez
Eden Hazard, FC Chelsea Eden Hazard strelil Arsenalu druhý gól.

Zverenci trénera Josého Mourinha dosiahli v Premier League 2015/2016 druhé víťazstvo, „kanonieri“ utrpeli prehru s rovnakým poradovým číslom.

Zaujímavé predstavenie oboch mužstiev v prvom polčase narušil v jeho závere španielsky reprezentant v službách FC Chelsea Diego Costa. Bývalý hráč Atlética Madrid sa dlhodobo prezentuje tým, že nie je veľkým vyznávačom fair play a potvrdil, že v budúcnosti sa zrejme nestane členom pomyselného klubu džentlmenov. Pôvodom Brazílčan po nedovolených kontaktoch s Laurentom Koscielnym vyprovokoval viaceré strkanice. Na tie nakoniec doplatil vylúčením mladý brazílsky zadák Arsenalu Gabriel Paulista, ktorý neukočíroval svoje emócie.

„Nechcel by som dnes byť rozhodcom Mikom Deanom. Costa mal byť dvakrát vylúčený, úmyselne udrel Koscielneho do tváre. Každý zápas sa ocitne v potýčke, ale prechádza mu to vďaka slabosti rozhodcu. Gabriel samozrejme nemal reagovať, ale je hanba, že nám rozhodca vylúčil dvoch hráčov a Costa zostal na ihrisku,“ hneval sa kouč Arsenalu Arséne Wenger.

„Diego hral výborne. Práve kvôli hráčom ako on sledujú futbal milióny ľudí na celom svete. Ak chcete zvíťaziť v derby, musíte mať pod kontrolou svoje emócie. Bez toho to skrátka nejde. Bol to môj 15. duel proti Arsenalu a ponosy som nepočul iba raz – keď sme prehrali,“ oponoval francúzskemu koučovi kormidelník FC Chelsea José Mourinho.

Po zmene strán v 53. min otvoril skóre domáci stopér Kurt Zouma, ktorý hlavičkou využil presný center Cesca Fábregasa. Francúzsky stredný obranca dostal od trénera Josého Mourinha prednosť pred skúseným Johnom Terrym.

Hostia sa v poslednej štvrťhodine napriek početnému oslabeniu nadýchli k väčšej ofenzíve. Ich snahu však ukončilo ďalšie vylúčenie, keď predčasne pod sprchy putoval aj Španiel Santi Cazorla. Na začiatku nadstaveného času spečatil triumf mužstva zo Stamford Bridge tečovanou strelou Belgičan Eden Hazard.

„The Blues“ dominovali v rámci Premier League zakaždým v posledných štyroch domácich zápasoch proti Arsenalu s impozantným celkovým skóre 12:1. Nateraz ostatný triumf Wengerovej družiny u súpera sa datuje na 29. októbra 2011, keď „kanonieri“ uspeli 5:3. Obaja súperi sa stretli aj na úvod aktuálnej sezóny, v rámci duelu Community Shield sa z víťazstva 1:0 tešil Arsenal.

Bez prehry a na druhom mieste zostáva Leicester, ktorý dokázal už druhý týždeň po sebe bodovať, aj keď prehrával 0:2. Pred týždňom proti Aston Ville zápas otočil, na štadióne Stoke stačil aspoň vyrovnať na 2:2. Stoke ešte nevyhralo, rovnako ako Newcastle, ktorý prekvapujúco podľahol doma Watfordu 1:2. Bez výhry je aj Sunderland, ktorý tiež nestačil na nováčika a prehral v Bournemouthe 0:2.

V podvečernom stretnutí futbalisti Manchestru City prekvapujúco podľahli na vlastnom ihrisku West Hamu United 1:2. Gólový účet zápasu otvoril umiestnenou strelou k pravej žrdi stredopoliar hostí Victor Moses. Náskok „kladivárov“ zdvojnásobil v 31. min Diafra Sakho, ktorý sa po rohovom kope najlepšie zorientoval v malom vápne a z bezprostrednej blízkosti prekonal Joa Harta v bránke domácich. Zverencom čilského trénera Manuela Pellegriniho sa síce podarilo v nadstavenom čase prvého polčasu znížiť presným zásahom Belgičana Kevina de Bruyna, no vyrovnať sa im už nepodarilo. „Citizens“ zaváhali prvýkrát v novom ročníku Premier League. Londýnčania sa ziskom troch bodov posunuli na priebežné druhé miesto v ligovej tabuľke.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #6. kolo #Arsenal Londýn #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...