Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuciak: Druhé miesto je prehra

Svoju najvyššiu súťaž dohrali aj v Poľsku. Záverečné dramatické kolo rozhodlo, že Legia Varšava neobhájila titul.

08.06.2015 21:00
Dušan Kuciak Foto:
Dušan Kuciak.
debata

V rozlúčke so sezónou síce zdolala Gornik Zabrze 2:0, ale v konečnom účtovaní jej chýbal bod. Po piatich rokoch získal titul Lech Poznaň. Je to jeho siedmy triumf v súťaži. Stačila mu naň bezgólová domáca remíza s Wislou Krakov.

V drese Legie pôsobia aj dvaja slovenskí reprezentanti – brankár Dušan Kuciak a stredopoliar Ondrej Duda. Veľké sklamanie netajil najmä skúsený gólman, ktorý minulý mesiac oslávil tridsiatku.

„V záverečnom zápase sme hrali dobre, uhrali sme, čo sme potrebovali. Vedeli sme, čo máme robiť, ale len dnes… Nemali sme informácie, čo sa deje v Poznani. V druhom polčase nastala situácia, keď sa naši fanúšikovia na tribúne tešili. Mysleli sme si, že sa Wisle podarilo streliť gól… Ale nestalo sa,“ popisoval súboj na diaľku na stránke Legie Kuciak.

Legia skončila druhá, ale žilinský rodák s týmto umiestnením nie je spokojný. „Nemôžem sa tešiť z druhého miesta. To je prehra,“ pokračoval. „O tom, že neobhájime titul rozhodla každá prehra, každá remíza, každý zápas, v ktorom sme nezvíťazili. Stačilo vyhrať hociktoré stretnutie, v ktorom sme nebodovali, alebo len remizovali. Chýbal nám bod.“

Rozladený Kuciak nepotvrdil, ale ani nevyvrátil, či bude pokračovať v Legii aj v ďalšom ročníku. „Teraz na to nemyslím. Mám tu kontrakt, ak klub prejaví záujem, ostanem,“ dodal.

V nasledujúcej sezóne by sa mohlo stať, že v kádri Legie nebude po dlhšom čase nijaký Slovák. O Dudu je záujem z viacerých zahraničných klubov a nie je vylúčené, že Varšavu v lete opustí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #legia varšava #Dušan Kuciak