Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtel sa bráni: Na De Geu som nestúpil úmyselne

Slovenský obranca anglického futbalového klubu FC Liverpool Martin Škrtel odmieta tvrdenia, že v nedeľňajšom dueli 30. kola Premier League úmyselne šliapol na nohu brankárovi Manchestru United Davidovi De Geovi.

24.03.2015 21:11 , aktualizované: 21:33
Martin Škrtel, David De Gea Foto: ,
Zákrok Martina Škrtela na brankára Manchestru United Davida De Geu.
debata (1)

Tridsaťročný stopér stúpil na lýtko hosťujúcemu španielskemu brankárovi „červených diablov“, ale v hre nedostal nijaký trest. Podľa Sky Sports sa kapitán slovenskej reprezentácie bráni tým, že zákrok bol náhodný a vonkoncom nie zámerný. Slovenskému zadákovi hrozí v prípade dokázania úmyslu až trojzápasový dištanc. Strata piliera defenzívy by mohla byť pre LFC citeľná, vynechal by totiž ligové stretnutia proti Arsenalu Londýn a Newcastlu United, ako aj zápas FA Cup-u proti Blackburnu Rovers.

„Zo spomalených záberov to pravdepodobne vyzerá horšie. Martin však nie je zákerný hráč, len bol v tej chvíli o zlomok sekundy pomalší,“ obhajoval svojho zverenca tréner Brendan Rodgers.

Škrtel odohral v ročníku 2014/2015 dosiaľ 27 duelov v Premier League, bez výnimky išlo o celé zápasy. Strelil jeden gól.

Ako pripomenul portál Sky Sports, za podobný zákrok v januári potrestali zastavením činnosti na tri stretnutia útočníka FC Chelsea Diega Costu, ktorý v Ligovom pohári proti Liverpoolu prišliapol členok Emremu Canovi.

Lineker: Škrtel popiera úmysel. A ja nemám veľké uši

Najlepší anglický strelec v histórii futbalových majstrovstiev sveta Gary Lineker s rozpakmi prijal utorkové stanovisko Martina Škrtela, že na lýtko brankárovi Davidovi De Geovi nestúpil úmyslne. „Martin Škrtel popiera, že by na De Geu stúpil úmyselne. A ja nemám veľké uši,“ napísal 54-ročný Lineker s dávkou irónie na Twitteri.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #Manchester United #Martin Škrtel #FC Liverpool