Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodca priznal chybu, Stuttgartu to však už nie je nič platné

Aj futbaloví arbitri si dokážu uznať svoju chybu. Čerstvým príkladom je Nemec tureckého pôvodu Deniz Aytekin, ktorý viedol piatkový zápas 22. kola I. bundesligy VfB Stuttgart - Borussia Dortmund a svojím verdiktom podstatne vstúpil do jeho deja.

23.02.2015 10:47
Nuri Sahin, Borussia Dortmund Foto: ,
Nuri Sahin z Dortmundu mal ísť predčasne pod sprchy.
debata

Tesne po polhodine hry zahrávali domáci rohový kop, po ktorom sa v čistej gólovej šanci ocitol kapitán VfB Georg Niedermeier. Vysoký stopér sa však k zakončeniu z bezprostrednej blízkosti nedostal, keďže ho fauloval Turek Nuri Sahin. Hlavný rozhodca za nedovolený zákrok nariadil pokutový kop, z ktorého v 32. min Florian Klein vyrovnal a pretrhol 586 minút trvajúce suchoty Stuttgartu na vlastnom trávniku. Tridsaťšesťročný Aytekin však previnilcovi neuložil žiadny kartový trest.

„Po zhliadnutí televízneho záznamu z inkriminovaného okamihu musím uznať, že som urobil chybu. Hráčovi Sahinovi som podľa pravidiel mal ukázať červenú kartu,“ citoval denník Bild kajúcne vyjadrenie Aytekina, arbitra FIFA.

Dortmundčania mali v tejto situácii šťastie, ktoré onedlho zúročili vo vedúci gól a napokon doviedli stretnutie do víťazného konca (3:2). Pre stuttgartských futbalistov zmietajúcich sa v kríze je arbitrovo priznanie slabá útecha, hoci ani presilovka v podobe jedného muža v poli navyše by nebola zárukou bodového zisku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Borussia Dortmund #VfB Stuttgart #Deniz Aytekin #Nuri Sahin