Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guardiola sa do Barcelony už nikdy nevráti ako tréner

Pep Guardiola vyhlásil, že už nikdy nebude pôsobiť ako tréner futbalistov FC Barcelona.

11.11.2014 13:49
Pep Guardiola Foto: ,
Pep Guardiola.
debata

V súčasnosti kouč Bayernu Mníchov počas návštevy Barcelony pri príležitosti nedeľňajšieho symbolického a informatívneho referenda o nezávislosti Katalánska povedal, že sa nevráti do svojho bývalého klubu. „V zásade hovorím, že už nebudem opäť kormidelníkom Barcy. Tvrdím, že v živote človeka sú určité cykly a ten môj v barcelonskom klube sa už skončil,“ vyhlásil Guardiola pre Mundo Deportivo.

Pep Guardiola viedol katalánsky veľkoklub v období 2008 – 2012, predtým bol s ním spätý 11 rokov ako hráč. Počas jeho trénerského pôsobenia získala Barcelona po tri triumfy v domácej La Lige a Španielskom superpohári, po dvakrát vyhrala Ligu majstrov, Kráľovský pohár, Európsky superpohár UEFA i MS klubov FIFA.

Štyridsaťtriročný rodák zo Santpedoru na jar 2012 oznámil, že si potrebuje od futbalu oddýchnuť, aby si „dobil baterky“. V júli 2013 si neodpustil kritiku svojho bývalého zamestnávateľa: „Povedal som im (prezidentovi a jeho riaditeľom), že som odcestoval 6000 km ďaleko a požiadal ich, aby to rešpektovali a nechali ma na pokoji. Oni však nedodržali svoje slovo.“ Následne sa ujal taktovky v nemeckom Bayerne Mníchov, s ktorým takisto pokračuje na vlne úspechov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Pep Guardiola #fc barcelona