Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj prehra v Madride nám dodala sebavedomie, tvrdí Škrtel

Futbalisti FC Liverpool síce v utorok prehrali aj v druhom zápase s Realom Madrid v B-skupine Ligy majstrov, po domácom debakli 0:3 to však tentoraz bolo len 0:1 a podľa slovenského stopéra "The Reds" Martina Škrtela poskytol výkon veľa pozitív, ktoré sa dajú preniesť do sobotňajšieho domáceho duelu s lídrom Premier League 2014/2015 FC Chelsea (13.45 h SEČ) v 11. kole najvyššej anglickej dlhodobej súťaže.

07.11.2014 16:03
FC Liverpool, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Liverpoolu.
debata

„Ukázali sme, že môžeme vzdorovať jednému z najlepších tímov na svete, ak nie úplne najlepšiemu. Môže nám to dodať sebavedomie,“ povedal 29-ročný obranca.

„Po zápase sme pociťovali sklamanie z nezdaru, ale pri spätnom pohľade bol ten výkon v poriadku. Zahrali sme pomerne dobre a takto sme si počínali aj v defenzíve,“ povedal Škrtel pre internetovú stránku svojho klubu.

„Škoda, že sme v Madride nedosiahli priaznivejší výsledok. Najmä v druhom polčase sme často mali loptu na kopačkách a utvorili sme si aj šance, ale neskórovali sme. Žiaľ, raz sme inkasovali a napokon to znamenalo neúspech,“ rekapituloval Škrtel.

Zverenci Brendana Rodgersa si v šestnástich tohtosezónnych vystúpeniach iba dva razy udržali čistý štít. „Keď dostávate góly, prví na rane sú zadáci a brankár. Je ľahké kritizovať defenzívu, treba však zdôrazniť, že útočíme ako tím aj bránime ako tím. Nie je to teda len o niekoľkých hráčoch. Vieme však, čo sme robili zle a v čom boli chyby. Pokúpime sa na tom zapracovať, zahrať lepšie vzadu a zároveň strieľať viac gólov,“ predznamenal Škrtel.

Liverpool figuruje na 7. priečke v tabuľke so 14 bodmi pri bilancii 4–2–4 a vyváženom skóre 13:13. Ak by zdolal Londýnčanov, zaostával by za nimi o 9 bodov. FCL čaká na triumf nad Chelsea od 8. mája 2012.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #FC Liverpool