Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo má lepší gólový priemer než Bayern, Juventus či PSG

Hviezdny futbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo dáva v tejto sezóne v priemere viac gólov než drvivá väčšina klubov v piatich popredných európskych ligách.

06.10.2014 19:03
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo sa raduje z gólu.
debata

V doterajších šiestich štartoch v španielskej lige dal 13 gólov, čo dáva priemer 2,17 gólu na zápas. To je viac, než majú vo svojich ligách veľkokluby ako Manchester City, Bayern Mníchov, Paríž St. Germain alebo Juventus Turín a ďalších 87 z 98 klubov.

Najlepší futbalista minulej sezóny stihol v tomto ročníku už tretí hetrik v posledných piatich zápasoch. V nedeľu pomohol zdolať Bilbao 5:0. Bol to jeho 22. hetrik v španielskej lige, čím vyrovnal rekord súťaže, ktorý doteraz držali Alfrédo di Stefano a Telmo Zarra.

Navyše sa priblížil svojmu veľkému rivalovi v boji o post najlepšieho futbalistu sveta Lionelovi Messimu z Barcelony v gólová priemere. Od príchodu do Realu dal v 171 zápasoch 190 gólov a má priemer 1,111 gólu na zápas. Messi v 175 dueloch nastrieľal 195 gólov s priemerom 1,114.

Ronaldo ťaží zo skvelej spolupráce s kolegami v útoku Karimom Benzemom a Garethom Balom, ktorý dvadsaťdeväťročného Portugalca zásobuje presnými pasmi. „Tí traja hrajú fantasticky,“ povedal tréner Realu Carlo Ancelotti. „Keď sa dostanú do nálady, tak sú smrtiaci pre každú obranu,“ dodal.

Podľa talianskeho kouča je už teraz jasné, že Ronaldo v januári obháji Zlatú loptu. „Myslím, že o tom možno len ťažko pochybovať. Ani neviem, či sa na to bude môcť staviť, pretože je to až príliš jasné,“ vyhlásil Ancelotti.

Ronaldo žne chválu aj od spoluhráčov a expertov. „Myslím, že raz pokorí všetky gólové rekordy. Stačí sa pozrieť na jeho súčasnú formu. Je neskutočný,“ povedal brankár Realu Iker Casillas. „Je to najkomplexnejšie futbalista v histórii. Je silný ako nikto iný, napriek tomu sa chce neustále zlepšovať. Messi je síce fantastický, ale Ronaldo je z celkového pohľadu lepší,“ uviedol bývalý španielsky reprezentant Marcelino.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo