Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester City chcú zachytiť úvod sezóny, aby nedopadli ako United

Futbalisti Manchestru City sa chcú pri obhajobe titulu vyvarovať podobného kolapsu ako pred dvoma rokmi. A podľa trénera Manuela Pellegriniho je pre nich varovaním tiež zlyhanie mestského rivala United, ktorý síce v sezóne 2012/13 vyhral anglickú ligu, v minulom ročníku však skončil až siedmy.

18.08.2014 16:12 , aktualizované: 17:06
Manuel Pellegrini Foto: ,
Manuel Pellegrini.
debata

„Pred dvoma rokmi City získalo titul, ale nasledujúca sezóna bola katastrofálna. Bol to stratený rok,“ citovala Pellegriniho agentúra Reuters. Manchesterský celok vtedy ukončil 44 rokov dlhé čakanie na triumf v najvyššej súťaži, ale v nasledujúcom ročníku City skončilo s veľkým odstupom druhé za konkurenčným United.

Ani mestskému rivalovi sa titul obhájiť nepodarilo. United siedmou priečkou zaznamenali najhoršie umiestnenie v histórii Premier League a po prvýkrát od roku 1990 prišli o účasť v európskych pohároch. „To bola tiež katastrofa, preto musíme hodiť minulú sezónu za hlavu a od začiatku ísť za titulom,“ pridal Pellegerini.

Jeho tímu sa to už čiastočne podarilo, keď v nedeľu vstúpil do ligy výhrou 2:0 v Newcastli. „Je ťažké porovnávať jednotlivé sezóny. Pred rokom nám asi veľa ľudí neverilo, navyše to bolo moje prvé pôsobenie v anglickej lige,“ povedal čílsky kouč. „Teraz máme za sebou rok spoločnej práce, takže viem, že tím vie bojovať, a uvidíme, či nejaké trofeje získame.“

Pellegrini tiež prezradil, že po kapitánovi Vincentovi Kompanym, Samirovi Nasrim, Aleksandarovi Kolarovovi a Sergiuovi Agüerovi klub čoskoro predĺži zmluvu aj ďalšej opore – útočníkovi Edinovi Džekovi. „Má veľmi dôležitú úlohu, ktorú ešte nesplnil. Preto chce tiež predĺžiť zmluvu. Je to pre nás veľmi dôležitý hráč,“ uviedol tréner.

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Manuel Pellegrini