Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nečakajte zázraky. Výsledky prídu o tri mesiace, vraví Van Gaal

Nový tréner futbalistov Manchestru United Louis van Gaal varoval fanúšikov, nech od neho hneď nečakajú zázraky. Podľa šesťdesiatdvaročného holandského kouča totiž bude trvať tri mesiace, kým si hráči zvyknú na jeho pracovný štýl a metódy.

30.07.2014 13:32
Louis Van Gaal Foto: ,
Tréner Manchestru United Louis Van Gaal.
debata

„V každom klube, v ktorom som bol, sme sa prvé tri mesiace trápili,“ citovala Van Gaala agentúra Reuters. „Potom ma hráči spoznali ako trénera aj ako človeka. Hovorím totiž veci tak, ako sú, a na to je treba si zvyknúť. Keď trénujem, tak pracujem nielen s nohami, ale aj s mozgom,“ dodal.

„Väčšina hráčov hrá inštinktívne, ale ja by som chcel, aby pri futbale mysleli a vedeli, prečo čo robia. A to je na začiatku veľmi náročný proces,“ pridal Van Gaal, ktorý v United nahradil Davida Moyesa, pod ktorého vedením hráči United zaznamenali najhoršiu sezónu od roku 1990 a prvýkrát po 25 rokoch nepostúpil do európskych pohárov.

Van Gaala čaká relatívne ľahký štart proti Swansea, Sunderlandu a Burnley. Bývalý kouč Ajaxu, Barcelony, Holandska a Bayernu Mníchov je však opatrný. „V Bayerne sme kedysi boli po troch mesiacoch na siedmom mieste v nemeckej lige a v Lige majstrov sme boli tretí v skupine. Museli sme zdolať Juventus, to sa podarilo a celá sezóna sa otočila,“ vyhlásil.

United v lete kúpili za údajných 60 miliónov libier obrancu Luka Shawa a španielskeho stredopoliara Andera Herrera, Van Gaal však sľúbil, že šancu pod ním dostanú aj odchovanci United. „Keď sme vyhrali Ligu majstrov s Ajaxom, mali sme v tíme sedemnásťročných, osemnásťročných a devätnásťročných hráčov,“ uviedol.

„A keď sa pozriete na Barcelonu, tak tam sú stále hráči, ktorých som viedol, pretože som dal viacerým mladým šancu,“ pridal. „Sú tam Xavi, Andrés Iniesta, Carles Puyol, Víctor Valdés a hral podo mnou aj Thiago Motta, ktorý je v Paríži St. Germain, čo je tiež veľký klub,“ vyhlásil.

„V Bayerne to bolo podobné s Thomasom Müllerom, Davidom Alabom, Tonim Kroosom, takže je vidieť, že myslím na dlhodobú budúcnosť klubu. A keď nakupujem, tak to sú hráči pre budúcnosť, nielen pre okamžitý úžitok, pretože klub je u mňa vždy na prvom mieste,“ uzavrel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Louis van Gaal