Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Antisemitské gesto Anelku je zabudnuté. O Francúza prejavili záujem v Belgicku

Nicolas Anelka už mesiace nehral súťažne futbal a zmeniť by to mohol angažmán v belgickom klube Standard Liége, ktorý o francúzskeho veterána prejavil vážny záujem. Podľa denníka Sudpresse je 35-ročný útočník pripravený vypočuť si ponuku od ligového vicemajstra.

20.07.2014 09:45
Nicolas Anelka Foto: ,
Nicolas Anelka (vpravo) predvádza gesto quenelle.
debata

Anelka v polovici marca s okamžitou platnosťou ukončil zmluvu s West Bromwichom Albion. V Anglicku ho suspendovali na päť zápasov za antisemitské gesto „quenelle“.

Francúz ešte koncom minulého roka prejavil radosť z gólu v dueli Premier League na ihrisku West Hamu United (3:3) spomenutým gestom – ľavou rukou pokrčenou ponad hruď si poklepal po pravom ramene. Vymyslel ho komik a futbalistov priateľ Dieudonné M'bala M'bala.

Toto gesto sa považuje za antisemitské. Anglická Futbalová asociácia koncom februára potrestala Anelku pokutou 80-tisíc libier a zákazom štartu v piatich stretnutiach. Cesty klubu a hráča sa krátko potom rozišli. Majster Európy 2000 mal pokračovať v kariére v Brazílii, ale v klube Atlético Mineiro sa napokon ani neukázal.

Svojho času obávaný kanonier Anelka v minulosti pôsobil v Paríži Saint-Germain, londýnskom Arsenale, Reale Madrid, Liverpoole, Fenerbahce Istanbul, Chelsea, Šanghaji Šen-chua a krátkodobo aj v Juventuse Turín.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicolas Anelka #Standard Liége