Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené. Novým koučom Barcelony bude Luis Enrique

Luis Enrique sa vracia do Barcelony ako jej nový tréner.

19.05.2014 21:03 , aktualizované: 21:46
Luis Enrique Foto: ,
Luis Enrique.
debata

Klubová legenda a niekdajší barcelonský stredopoliar, ktorý na Nou Campe odohral osem rokov a potom trénoval tamojší B-tím, podľa očakávania nahradí Argentínčana Gerarda Martina a má futbalistov Barcy vrátiť na výslnie.

Martino totiž s katalánskym tímom počas ročného angažmánu nezískal žiadnu trofej. Po víkendovom závere španielskej ligy odstúpil.

Štyridsaťštyriročný Enrique v uplynulej sezóne viedol konkurenčnú Celtu Vigo, ale dal výpoveď a vypočul priania Barcelony. Už vlani mal do svojho bývalého pôsobiska nakročené, keď musel skončiť s trénovaním chorý Tito Vilanova, ktorý o necelý rok neskôr rakovine podľahol.

Jeho nástupca Martino však klubové vedenie aj fanúšikov Barcy sklamal. Prvýkrát po šiestich rokoch Lionel Messi a spol. zostali bez trofeje, v lige aj v domácom pohári skončila Barcelona druhá a s Ligou majstrov sa lúčila vo štvrťfinále.

Klub v pondelok oznámil, že s Enriquom podpísal zmluvu na dva roky. Mal by Barcelonu vrátiť na výslnie a nadviazať na nedávne úspechy terajšieho kouča Bayernu Mníchov Pepa Guardiolu.

Pomôcť mu k tomu môžu aj noví hráči. Do barcelonského tímu sa zaradí nemecký brankár Marc-André ter Stegen, ktorý prestúpil z Mönchengladbachu, a Gerard Deulofeu s Rafom Alcantarom, ktorým sa skončilo hosťovanie v Evertone, respektíve Celte Vigo.

A Celta Vigo už našla za Enriqueho náhradu. Deviaty klub španielskej ligy prevezme jeho bývalý obranca a argentínsky reprezentant Eduardo Berizzo, ktorý naposledy pôsobil v Čile.

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #fc barcelona #Luis Enrique