Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vestenického vítal v AS Rím legendárny Totti

Talentovaný futbalista Tomáš Vestenický (17) už zarezáva v slávnom AS Rím. S talianskym klubom podpísal profesionálny kontrakt na štyri a pol roka.

29.01.2014 19:30
Tomáš Vestenický Foto: ,
Tomáš Vestenický.
debata (1)

Nitriansky útočník bude prvých osemnásť mesiacov na hosťovaní, potom si klub môže uplatniť opciu na ďalšie tri roky. „Je fantastické, že AS Rím prejavil o Tomáša záujem. Dostal sa do veľkého klubu, v ktorom hrajú veľkí hráči. Bude sa s nimi stretávať a pobije sa o to, aby si čo najskôr spolu aj zahrali. Najskôr bude členom juniorskeho tímu a hrať v súťaži Primavera. Brali ho, aby strieľal góly a verím, že to dokáže,“ vraví mladíkov agent Ľubomír Moravčík. Vestenický v stredu podvečer absolvoval prvý tréning v Ríme a podelil sa o svoje dojmy.

Čo všetko ste stihli od pondelka v novom klube?
Veľa toho nebolo, podpisoval som zmluvu, absolvoval dve lekárske prehliadky a testy. Moje pôsobenie sa začalo nečakaným zážitkom. Hneď na prvých raňajkách v jedáni tréningového centra som sa stretol s najväčšou legendou klubu – Francescom Tottim. Predstavili ma, Totti mi podal ruku, usmial sa a žmurkol na mňa. Možno to je na úvod dobré znamenie…

Aké máte pocity po prvom tréningu?
Trošku ma ešte pobolieva zranený členok, ale zvládol som to. Na rozdiel od tréningov, na aké som zvyknutý, sa všetko odohrávalo v podstatne vyššom tempe. Zahrali sme si proti sebe tréningový zápas, ale pripadalo mi to skôr ako súťažné stretnutie.

Ako vás prijali tréner a spoluhráči?
Tréner vyzerá ako pohodový chlapík. Spoluhráči už vedeli, že prídem. Predstavili ma, hovorilo sa po taliansky, príliš som tomu nerozumel. Nejaké základy však mám, dva roky som sa na gymnáziu učil tento jazyk. Ubytovali ma do apartmánového poschodového bytu neďaleko tréningového centra, mojimi spolubývajúcimi sú Kamerunčan a Rumun.

O záujme AS sa vravelo už vlani. Kedy ste dostali oficiálnu ponuku?
Uplynulú nedeľu. Uff, to by bolo, keby som podpísal zmluvu s AS Rím, vravel som si.

Nedávno ste hovorili, že vašimi vysnívanými klubmi bol Real a Manchester United…
O tom môžem snívať aj ďalej. Teraz je tu realita a ja chcem urobiť všetko, aby som sa uchytil v AS. Je to slávny klub, v ktorom vládne veľká konkurencia, už v našom juniorskom tíme som videl štyroch útočníkov. Keď však budem makať, možno si zahrám po polroku aj v prvom mužstve.

Nemáte obavy z nového prostredia vo veľkoklube?
Nie, vnímam to ako veľkú šancu. Dôležité bude čo najskôr zvládnuť jazyk, už som sa pustil do štúdia taliančiny, priniesol som si so sebou učebnicu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Rím #Tomáš Vestenický