Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší útok nedal obrane Arsenalu šancu

Pýšili sa najlepšou obranou v lige. Tentoraz ich však zradila. Futbalisti londýnskeho Arsenalu inkasovali v úvodných pätnástich zápasoch Premier League len jedenásť gólov. V šiestich z nich ani raz.

15.12.2013 14:45
Arsenal Londýn Foto: ,
Hráči Arsenalu počas zápasu proti Manchestru City. Arsenal podľahol súperovi vysoko 3:6.
debata

V uplynulom kole sa však defenzíva ligového lídra vôbec nevyznamenala. Na ihrisku Manchestru City ťahali hráči Arsenalu loptu zo svojej siete hneď šesťkrát. A odchádzali s prehrou 3:6 (1:2).

„Mali sme zlý deň. Defenzíva bola doteraz našou veľkou prednosťou. To sme však na pôde City vôbec nepotvrdili. Dopustili sme sa príliš veľa chýb,“ vravel po zápase hosťujúci tréner Arsene Wenger.

Jeho zverencom robili veľké problémy najmä Agüero s Fernandinhom – autori troch gólov. „Domáci hráči nás vrátili do reality. Teraz je dôležité, aby sme všetci držali spolu,“ tvrdil Wenger, ktorého slová však nenaplnil Mesut Özil.

Letná posila z Realu Madrid bola po zápase taká frustrovaná, že sa nešla poďakovať fanúšikom Arsenalu. Nemecký špílmacher odkráčal ihneď po záverečnom hvizde z ihriska, čo sa vôbec nepáčilo jeho spoluhráčovi z reprezentácie Perovi Mertesackerovi, ktorý pribehol za ním a so zdvihnutým ukazovákom na neho poriadne nakričal.

„Bol som znechutený výsledkom. Viem, že som sa vám mal ísť po zápase poďakovať. Minuli ste veľa peňazí, aby ste nás podporili,“ kajal sa na Facebooku deň po zápase Özil, ktorý so spoluhráčmi nevyhral už tretí súťažný zápas v rade (v lige remizovali s Evertonom 1:1, v Lige majstrov prehrali v Neapole 0:2).

Videozostrih zo zápasu Manchester City - Arsenal.

Oveľa lepšiu formu majú hráči City, ktorí neprehrali v Premier League už päť zápasov v rade. V Lige majstrov dokonca pokorili aj ospevovaný Bayern Mníchov – obhajcu trofeje. „Chceme vyhrať titul. Uvidíme, kto bude na konci sezóny najlepší,“ vyhlásil Manuel Pellegrini, kouč Manchestru. Vicemajster, ktorý sa môže vďaka 47 presným zásahom pochváliť suverénne najlepším útokom v lige, stráca na Arsenal už len tri body.

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Arséne Wenger #Arsenal Londýn