Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďurica prvý raz na čele. Dúfam, že sa dožijem titulu, vraví

Ján Ďurica je prvý raz vo svojej legionárskej kariére na čele tabuľky. V pondelok jeho tím Lokomotiv Moskva vyhral na pôde Kubaňu Krasnodar (3:1) a vedie ruskú ligu o dva body pred Zenitom Petrohrad.

03.12.2013 17:10
Ján Ďurica Foto: ,
Ján Ďurica.
debata

Rodák z Dunajskej Stredy je aktuálne jediný slovenský legionár, ktorý oblieka dres lídra poprednej európskej súťaže.

„Konečne som tak vysoko a dúfam, že sa dožijem aj titulu, všetko je možné,“ smeje sa z Moskvy obranca, ktorý bude mať o týždeň 32 rokov. Je oporou mužstva, nastúpil v novej sezóne ako jediný hráč na všetkych 18 zápasov a odohral dokonca plný počet minút. Strelil aj jeden gól, ešte v úvode sezóny – v prvom súboji práve proti Krasnodaru.

„Šance sú vysoké, cítime všetci dobrú perspektívu. Nemôžeme však lietať v oblakoch, ale naďalej tvrdo pracovať. Ešte nás však čaká dlhá a ťažká cesta, všeličo sa môže stať. Urobíme všetko pre to, aby bola pre Lokomotív úspešná.“

Krasnodar bol v pondelok nepríjemný súper, aj jemu sa darí a po prehre mu patrí šieste miesto.

„V deň zápasu celý čas lialo, fúkal silný vietor, ale trávnik bol v dobrom stave. Potvrdili sme svoju súčasnú silu, už v prvej polhodine strelili tri góly a o osude stretnutia bolo prakticky rozhodnuté. Kubaň bol zaskočený, nečakal takýto vývoj, my sme už do konca kontrolovali vývoj,“ približuje Ďurica zápas, ktorý vyniesol jeho tím na prvé miesto.

Pridal aj menej radostnú správu. „Už v 10. minúte súboja s Krasnodarom som sa zrazil so súperovým útočníkom. Zasiahol mi koleno, ktoré ma pobolievalo až do konca, ale zápas som dohral. Cítim bolesť aj teraz, musím ísť na magnetickú rezonanciu a dúfam, že vyšetrenie dopadne dobre.“ Slovenský reprezentant pôsobí v Moskve piaty rok (chvíľu bol aj na hosťovaní v Hannoveri), prežíva svoje najlepšie obdobie v tomto klube. Na začiatku leta odišiel chorvátsky tréner Slaven Bilič, ktorý prevzal turecký veľkoklub Besiktas Istanbul. Nahradil ho Bielorus Leonid Kučuk.

„Tento rok je podstatne lepší ako uplynulý,“ pokračuje Ďurica. „Zmenilo sa mnohé. Najmä prístup všetkých hráčov, celého tímu. Po príchode nového trénera, ktorý presne vie, čo chce, prejavuje sa to v taktike. Zvýšila sa disciplína v tréningoch i zápasoch. Chceme sa udržať hore a zahrať si Ligu majstrov.“

Zdôrazňuje, že v lete sa káder posilnil. „Posilou sú najmä dvaja kvalitní a skúsení hráči – Moubarak Boussoufa a Lassana Diarra, druhý si zahral v Arsenale, Chelsea i Reale Madrid. Obaja nám veľmi pomohli, ich skúsenosti i kvalitu je cítiť.“

Najbližší víkend čaká Lokomotiv zápas s Rubinom Kazaň. „Verím, že aj posledný súboj roka zvládneme a budeme zimovať na čele. Potom letím domov, čaká nás mesačná dovolenka a po nej dvojmesačná príprava na novú sezónu. Z dvanástich zápasov, ktoré máme ešte pred sebou, nastúpime až osemkrát doma. Máme to všetko vo svojich rukách. Dúfam, že túto výhodu využijeme a na jar sa budeme tešiť z veľkého úspechu,“ rozlúčil sa Ján Ďurica.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lokomotiv Moskva #Ján Ďurica