Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Máme pred sebou ešte dlhú cestu, vraví tréner Arsenalu Wenger

Päťbodový náskok na čele poradia najvyššej anglickej futbalovej súťaže vyčaril úsmev na tvári trénera londýnskeho Arsenalu Arséna Wengera.

03.11.2013 09:02
Arsene Wenger Foto: ,
Arsene Wenger..
debata

Jeho zverenci zvládli sobotňajší šláger 10. kola Premier League, keď doma na Emirates Stadium zdolali hráčov FC Liverpool 2:0. O góly „kanonierov“ sa postarali Santi Cazorla a Aaron Ramsey. Francúzsky kouč Londýnčanov mal o to väčšiu radosť, že Arsenal neuspel v predchádzajúcich dvoch domácich stretnutiach – v Ligovom pohári prehral s FC Chelsea a v Lige majstrov nestačil na Borussiu Dortmund.

„Potrebovali sme zareagovať správnym spôsobom. Po prehre s Chelsea sme museli presvedčiť ľudí, že vieme zvládnuť aj náročné súboje proti špičkovým súperom. Dosiahli sme víťazstvo a navyše sme počas celého zápasu boli lepší, o to som spokojnejší. Nemohli sme svoju silu dokumentovať lepším spôsobom,“ tešil sa Wenger na pozápasovej tlačovej konferencii.

„Vždy som veril svojmu tímu, ale máme pred sebou ešte dlhú cestu. Nikto však nemôže pochybovať, že s nami treba počítať. Víťazstvo nad Liverpoolom je presvedčivé a zrodilo sa po našom kompaktnom výkone,“ doplnil kormidelník trinásťnásobného anglického šampióna. Arsenal sa však naposledy tešil z ligového primátu v sezóne 2003/2004.

„The Reds“, v ktorých drese absolvoval celý duel aj slovenský stopér Martin Škrtel, sú v tabuľke na treťom mieste. Za hráčmi Arsenalu zaostávajú po desiatich kolách o päť bodov, rovnaké manko na lídra má aj druhý FC Chelsea.

„Priznávam, že Arsenal si zaslúžil víťazstvo, dnes bol na ihrisku lepší. Zaostávame o päť bodov, ale do konca ročníka je ešte neskutočne dlhá cesta. Prehra ma mrzí, ale nemôžem nič vyčítať mojim hráčom. Sú odhodlaní, idú naplno do každého zápasu, na Arsenal to však nestačilo,“ povedal tréner mužstva z Anfieldu Brendan Rodgers.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #FC Liverpool #Arséne Wenger #Arsenal Londýn