Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český zväz už oslovil Vrbu. Poza chrbát Viktorie Plzeň

Predseda Futbalovej asociácie ČR Miroslav Pelta už rokoval s plzeňským trénerom Pavlom Vrbom, hlavným kandidátom na trénera národného tímu.

19.10.2013 13:24
Pavel Vrba Foto:
Pavel Vrba.
debata

Informuje o tom Mladá fronta Dnes, podľa ktorej Pelta kontaktoval kouča bez vedomia predstaviteľov Viktorie Plzeň. Úspešný tréner má s úradujúcim českým majstrom zmluvu do roku 2015.

Vrba v piatok denníku povedal, že so zástupcami asociácie krátko hovoril. „Ale upozornil som ich, že všetky záležitosti dotýkajúce sa v akejkoľvek rovine Viktorie Plzeň musia byť bezpodmienečne konzultované s jej predstaviteľmi,“ uviedol tréner, ktorý je v Plzni od roku 2008 a za ten čas získal s klubom dva tituly a dvakrát s ním postúpil do ligy majstrov.

Generálny manažér Plzne Adolf Sádek potvrdil, že kvôli Vrbovi vedenie Viktorie nikto neoslovil. " Klub nebol nikým kontaktovaný vo veci možného uvoľnenia trénera Vrbu k reprezentačnému výberu," povedal.

V týždni pritom zástupcovia Plzne na stretnutí s fanúšikmi uistili, že sa budú snažiť svojho kouča udržať. „V Plzni máme momentálne rozrobenú prácu, preto je pre mňa prioritou zotrvanie Pavla Vrbu pri prvom tíme Viktorie,“ vyhlásil majiteľ klubu Tomáš Paclík.

O štyridsaťdeväťroč­ného Vrbu sa už vlani usilovali zástupcovia slovenského zväzu, ktorí ho chceli získať na reprezentačnú lavičku, ale Paclík ho neuvoľnil.

Pri českej reprezentácii skončil v septembri kvôli neúspechu v kvalifikácii majstrovstiev sveta Michal Bílek, ktorého na záverečné dva zápasy nahradil asistent Josef Pešice. Pod jeho vedením národný tím zakončil kvalifikáciu výhrami na Malte a v Bulharsku, po ktorých obsadili futbalisti tretie miesto v skupine B.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Vrba