Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Realu pomohol k víťazstvu rozhodca. Komédia na Canal +, hromží Barcelona

Futbalisti Elche nemohli po stredajšej prehre 1:2 v španielskej lige s Realom Madrid prísť na meno rozhodcovi Césarovi Munizovi.

26.09.2013 15:18
Elche Foto: ,
Futbalisti Elche ako supy okolo hlavného rozhodcu.
debata

Hnevali sa, že arbiter celý zápas pripískaval favoritovi a v závere všetko podčiarkol tým, že proti domácemu tímu odpískal na konci štvrtej minúty nastavenia kontroverznú penaltu. Hráči Elche sa cítili okradnutí.

„Každý, kto sledoval zápas, jasne videl, prečo Real vyhral. Musíme byť realisti, ale súper skóroval z dvoch situácií, ktoré z môjho pohľadu nemali byť proti nám odpískané. Opúšťam ihrisko s pocitom, že nás okradli, ako by sme boli okradnutí,“ povedal v televíznom rozhovore bezprostredne po zápase kapitán Elche José Albacar.

Domáci sa na rozhodcu hnevali kvôli niekoľkým podivným verdiktom. Muniz podľa nich už v prvom polčase odpustil hosťujúcemu obrancovi Sergiovi Ramosovi druhú žltú kartu a po zmene strán si potom vraj vymyslel faul pred priamym kopom, po ktorom Cristiano Ronaldo otvoril skóre.

Naštvanie hráčov Elche kulminovalo v závere. Nemohli pochopiť, že po tom, čo v 91. minúte vyrovnali, nastavil arbiter viac ako tri avizované minúty a na konci tej štvrtej odpískal penaltu po súboji hosťujúceho Pepeho s Carlosom Sánchezom.

„Pepe ma držal strhol ma na zem,“ podotkol Sánchez. Pepe ale tvrdil, že o faul išlo. „Hráč Elche ma schmatol a tlačil ma k zemi,“ vyhlásil obranca Realu. „Pepe je slepý,“ reagoval Albacar.

Rozladenie neskrýval ani domáci kouč Fran Esribá. „Nemám zvyčajne v pláne hovoriť o rozhodcoch. Keď začnem analyzovať druhú žltú kartu pre Ramosa, ktorá nebola udelená, penaltu v závere alebo nad plán nastavený čas, myslím, že nestojí za to o tom pánovi (Muniz) vôbec hovoriť,“ vyhlásil Esribá.

Výkon rozhodcu po zápase okomentoval aj obranca rivala Realu Madrid Gerard Piqué z Barcelony. „Sledujem komédiu na Canal + Liga,“ uviedol Piqué na twitteri.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Pepé