Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bale nestál viac ako Ronaldo, Real si chce ustrážiť vzťah s Portugalčanom

Španielsky futbalový klub Real Madrid napokon neprekonal vlastný historický rekord v prestupovej čiastke za hráča.

03.09.2013 16:08
Gareth Bale Foto: ,
Gareth Bale.
debata

Podľa talianskeho agenta FIFA Ernesta Bronzettiho, ktorý úzko spolupracuje s „bielym baletom“, prišiel Gareth Bale na Štadión Santiaga Bernabéua z Tottenhamu za 91,2 milióna eur. Bronzetti to uviedol v relácii televízie Mediaset Premium.

Real skutočnú sumu za novú tvár v klube nezverejnil. Oficiálny svetový rekord v prestupe drží Cristiano Ronaldo, ktorý v roku 2009 prišiel z Manchestru United do Realu za 93 miliónov eur. Viaceré médiá informovali, že Bale stál 101 miliónov eur.

Real si však podľa viacerých odborníkov ustrážil, aby to bola nižšia suma. V klube nechceli ohroziť dobré vzťahy s Cristianom Ronaldom. Prezident Realu Florentino Pérez už niekoľkokrát naznačil, že Portugalec je lídrom klubu na niekoľko nasledujúcich ro­kov.

Hviezdu madridského klubu bude v kabíne rešpektovať aj Bale. „Cristiano Ronaldo je jedným z najlepších hráčov na svete. Je aj jedným z dôvodov, prečo som sa ocitol v tomto klube. Chcem s ním vyhrať veľa trofejí pre Real,“ povedal po príchode do španielskej metropoly Bale.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gareth Bale