Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Muž premiéry Hamšík: Pätnásť gólov? Mám sa čo obracať

Futbalový Neapol ležal Marekovi Hamšíkovi v nedeľu večer pri nohách.

26.08.2013 20:12
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík
debata (4)

Bol pri všetkom najdôležitejšom v ligovom súboji s Bolognou, strelil dva góly a vyhlásili ho za muža zápasu

„Parádna premiéra,“ uznal slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík. V úvodnom stretnutí novej sezóny zabral celý tím, ktorý viedol prvý raz v ostrom zápase o body španielsky tréner Rafael Benítez, ale hrdinom večera bol slovenský stredopoliar.

Najskôr jeho skvelú strelu súperov brankár s námahou vyrazil pred Callejónove nohy a nováčik v neapolskom drese bez problémov otvoril skóre, potom sa Hamšík výborne zorientoval v šestnástke, obišiel aj brankára a z uhla zvýšil a napokon prudkou strelou spoza šestnástky spečatil výhru domáceho mužstva. Ukázal ešte zopár pekných futbalových momentov a keď ho v 71. minúte Benítez striedal, vyslúžil si ovácie vyše 40-tisíc divákov. Minútu po ňom opustil ihrisko ďalší Slovák Marek Čech, ktorý si v hosťujúcom tíme odkrútil náročnú premiéru v talianskej lige.

Videozostrih zo zápasu Neapol - Bologna.

„Hrali sme nátlakový futbal v jedinečnej kulise. Zápas vyznel jednoznačne v náš prospech. Ukazuje sa, že máme silné mužstvo, ale sezóna sa len začína a čaká nás ešte veľa ťažkých stretnutí,“ komentoval Hamšík, ktorý dostal od nového trénera úlohu streliť v lige pätnásť gólov a túto normu začal ukážkovo plniť. „Keď som debatoval v príprave s trénerom, povedal mi, že očakáva odo mňa pätnásť gólov. Dúfam, že sa mi bude strelecky dariť aj v ďalších zápasoch, potom by som mohol jeho želanie splniť. Mám sa však čo obracať,“ pokračoval 26-ročný banskobystrický rodák, ktorý si zatiaľ pripísal v jednom ročníku talianskej ligy najviac dvanásť presných zásahov a dovedna dal v neapolskom drese 62 ligových gólov.

Slovenský futbalista odohral proti Bologni jeden zo svojich najlepších zápasov v poslednom období. „Nebudem sa sám hodnotiť, ale hralo sa mi naozaj dobre a som spokojný. Lenže dobrý výkon podali aj ostatní. To, že som strelil dva góly, je veľmi príjemné, ale rozhodujúce je víťazstvo tímu a jeho výborná hra,“ pokračoval Hamšík.

Neapol súperil v minulom ročníku s Juventusom o titul a aj teraz patrí medzi favoritov súťaže. „Kandidátov na titul je určite viac, o tom, kto ho získa, je ešte priskoro hovoriť. Hlavným favoritom je Juventus, tradične silné budú milánske tímy, posilnila sa Fiorentina i niektorí ďalší.“

Najväčšími zmenami však prešiel SSC Neapol. Na jeho lavičke nielenže sedí nový tréner, ale veľa nových tvári je aj v kádri. Odišiel úspešný strelec Cavani, úlohu kanoniera by mal prevziať najmä jeho krajan z Argentíny Gonzalo Higuaín.

„Verím, že prispejú aj ďalší hráči, máme v ofenzíve viaceré dobré typy a verím, že sa to v zápasoch prejaví v útočnej sile. V tíme je desať nových hráčov, čo je veľký zásah, ale sú to kvalitní futbalisti, ktorí prišli z popredných klubov. Konkurencia je veľká, ale čakajú nás tri súťaže, okrem ligy a pohára aj Liga majstrov, vo všetkých by sme chceli byť úspešní. Preto potrebujeme silné mužstvo so širokým a kvalitným kádrom,“ zdôraznil Marek Hamšík po úspešnom štarte svojho siedmeho ročníka v neapolskom drese.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Hamšík #Neapol