Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neapol sa posilnil. Zosadí Juventus z trónu?

Z elitných európskych líg odštartuje ako posledná, ale s najväčším počtom Slovákov.

23.08.2013 18:34
Neapol, radosť, Hamšík Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Po nemeckej, francúzskej, anglickej a španielskej najvyššej futbalovej súťaži otvorí počas tohto víkendu svoje brány aj talianska Seria A.

V kádroch dvadsiatich tímov sa predstaví pätica slovenských futbalistov. S najvyššími ambíciami vstúpi do novej sezóny Marek Hamšík v drese Neapola, ktorý obsadil v minulom ročníku druhé miesto.

„V novej sezóne nechceme byť horší ako v tej predošlej,“ vyhlásil pre svoju stránku Hamšík, ktorý by mal opäť patriť k najvýraznejším oporám mužstva. Neapolčanom by mal pomôcť nielen v domácich súťažiach, ale aj v prestížnej Lige majstrov, kde sa klub predstaví po ročnej prestávke.

Hamšík nastrieľal v lanskom ligovom ročníku jedenásť gólov, na ďalších štrnásť prihral. Jeho šiesta sezóna na Apeninskom polostrove je tak z tohto pohľadu najúspešnejšia. „Verím, že teraz by som mohol siahať aj na pätnásťgólovú hranicu,“ tvrdí banskobystrický rodák, ktorého povedie nový tréner. Waltera Mazzarriho nahradil na lavičke španielsky odborník Rafael Benitéz.

Najvýraznejším súperom Neapolčanov, ktorí čakajú na titul už 23 rokov, bude opäť Juventus Turín. Obhajca titulu je najväčším favoritom. Napokon, v lete sa výrazne posilnil, keď dotiahol najmä útočné duo v podobe Carlosa Téveza (z Manchestru City) a Fernanda Llorenteho (Bilbao). „Máme silný tím, môžeme pomýšľať na tie najvyššie ciele,“ vraví argentínsky strelec.

Počas doterajšieho prestupového obdobia však nezaháľali ani v Neapole. Z Realu Madrid získali hneď trojicu hráčov – útočníkov Gonzála Higuaína s Josém Callejónom a obrancu Raula Albiola. Klub však opustil najlepší strelec minulého ročníka Serie A – Edinson Cavani (29 gólov).

debata chyba
Viac na túto tému: #Neapol #Seria A