Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Moyes odštartoval za obhajobou rozprávkovo

Na trávnik vybehol Robin van Persie, Wayne Rooney či Ryan Giggs - hviezda vedľa hviezdy. Zraky tisícov fanúšikov sa však upierali na iného muža. Davida Moyesa - trénera Manchestru United.

18.08.2013 14:36
David Moyes Foto: ,
David Moyes máva divákom po víťaznom ligovom debute na lavičke Manchestru United.
debata

Skúsený Škót má za sebou jeden z najdôležitejších, ale možno aj psychicky najnáročnejších večerov v kariére. Na ihrisku Swansea si odbil ligovú premiéru v novej funkcii. A bol pod nezávideniahodným tlakom. Zvládol ho však na jednotku.

Obhajca titulu zvíťazil v 1. kole Premier League hladko 4:1. „Každý tréner chce vyhrávať. Keď ste však koučom Manchestru United víťazstvá sú náplňou vašej práce,“ vravel na tlačovej besede 50-ročný Moyes, ktorý nahradil na lavičke mužstva po 26 rokoch svojho slávnejšieho krajana Sira Alexa Fergusona.

Jeho zverenci si už do polčasovej prestávky vypracovali dvojgólový náskok – vďaka van Persiemu a Wellbeckovi. Tí istí hráči sa strelecky presadili aj po zmene strán a najvýraznejšou mierou sa pričinili o výborný vstup anglického šampióna do novej sezóny. „Domáci nehrali zle, dlho držali loptu na kopačkách. My sme však dokázali eliminovať ich útočné snahy. Samozrejme, mohli sme hrať aj lepšie, ale s výsledkom sme nadmieru spokojní,“ hodnotil pre BBC Moyes.

Rodák z Bearsdenu sa od britských médií dočkal hneď niekoľkých pochvál. „Manažér Manchestru prešiel prvým ligovým testom. Jeho debut bol rozprávkový,“ napísal vo svojom blogu Phil McNulty, futbalový expert BBC. „Moyes urobil prvý krok k tomu, aby utlmil kritické hlasy,“ vyjadril svoj názor na stránkach denníka Daily Mail bývalý anglický reprezentant a niekdajšia ikona United – Gary Neville.

Moyes si však radostné okamihy nebude vychutnávať dlho. Už v najbližších týždňoch ho čakajú tie najnáročnejšie previerky: v nasledujúcom kole privítajú United v jednom zo šlágrov sezóny londýnsku Chelsea, následne pocestujú do Liverpoolu a v 5. kole sa predstavia na ihrisku mestského rivala zo City.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Manchester United #David Moyes #Premier League