Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Vrba sa posťažoval na termín duelu proti Sparte

Podľa trénera Plzne Pavla Vrbu malo na bezgólovú remízu v šlágri jesene so Spartou vplyv aj to, že sa duel hral už v piatom kole.

18.08.2013 10:42
Pavel Vrba Foto:
Pavel Vrba.
debata

Podľa neho je nelogické, že je šláger ligovej sezóny na programe v čase, keď vrcholí kvalifikácia o postup do základných skupín európskych pohárov.

„Je škoda, že sme sa so Spartou stretli tak skoro. Stav v lige nahrával tomu, že obe mužstvá hrali zo zabezpečenej obrany, nepúšťali sa do nejakých veľkých dobrodružstiev. Keby sa hralo neskôr, stav v tabuľke by bol iný a priebeh stretnutia by tým bol možno ovplyvnený,“ povedal Vrba novinárom.

Nepovažuje za šťastné, že sa šláger jesene hrá tesne pred záverečným predkolom európskych pohárov. Plzeň už v utorok v úvodnom dueli 4. predkola Ligy majstrov privíta Maribor. „Rozmýšľam, prečo hráme so Spartou práve pred takýmto zápasom o Ligu majstrov. Radšej by to malo byť až v 12. alebo 13. kole, keď je už pauza medzi zápasmi väčšia. Je to absolútne nelogické, keď všetci vedia, že nás a trebárs aj Spartu mohli čakať kvalifikačné stretnutia, a dali to na piate koleso,“ premýšľal Vrba.

Podľa plzenského kouča je v záujme českého futbalu prispôsobiť termínovú listinu pohárovým účastníkom. „V niektorých iných súťažiach tým tímom, ktoré hrajú Ligu majstrov, prehodí stretnutie. Pred dvoma rokmi to mal Šachťor Doneck, to isté Slovan Bratislava. Je veľa možností, ako mužstvu pomôcť, aby sa pripravilo na kľúčové dvojstretnutia a svojím spôsobom mohlo zviditeľniť celý český futbal. Je škoda, že o tom nerozmýšľame. Teraz je to Plzeň, budúci rok to môže byť Sparta, alebo ktokoľvek iný.“

To, ako sobotňajší šláger vyzeral, vraj ovplyvnil aj fakt, že oba kluby mali v týždni viacero hráčov v reprezentáciách. „Stretnutie zodpovedalo tomu, ako vyzeral celý týždeň. Do stredy sme trénovali s desiatimi ľuďmi. Pred takýmto zápasom by mužstvá mali byť pohromade, aby sa naň čo najlepšie pripravili. Nechcem, aby to vyznelo, že plačem. Ja neplačem, len existuje veľa možností, ako pomôcť klubu, aby sa pripravil ako na zápas so Spartou, tak aj na samotnú kvalifikáciu Ligy majstrov,“ dodal Vrba.

O zmenu termínu zápasu so Spartou ale Plzeň ani nežiadala. „Myslím, že by sme neuspeli. Je to ale len môj osobný názor. Možno to nabudúce skúsime a uvidíme,“ dodal Vrba.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Sparta Praha #Viktoria Plzeň #Česká Gambrinus liga #Pavel Vrba