Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Di Canio zakázal hráčom Sunderlandu mobily, spev v sprche i ľad v nápojoch

Futbalistov Sunderlandu čaká tvrdý režim. Taliansky tréner Paolo Di Canio totiž v novej sezóne hráčom v tréningovom centre anglického klubu zakázal mobilné telefóny, spev v sprche, k jedlu si nemôžu dávať kečup či majonézu a do pitia majú zakázané pridať si ľad.

17.08.2013 14:18
debata
Tréner Sunderlandu Paolo Di Canio. Foto: SITA/AP, Scott Heppell
Paolo Di Canio, futbal Tréner Sunderlandu Paolo Di Canio.

„Je to úplná revolúcia,“ citoval denník Daily Telegraph Di Cania, ktorý sa po marcovom príchode z treťoligového Swindonu chystá na prvú kompletnú sezónu v Sunderlande. „Nemením len herný štýl, ale úplne všetko a nie je to vôbec jednoduché,“ dodal.

„Rozhodol som sa úplne zmeniť atmosféru v kabíne. Roky bolo normálne mať pri sebe pri masáži mobilný telefón, pokojne aj minútu pred tréningom,“ uviedol bývalý hráč Juventusu, Neapolu, AC Miláno, Celticu, Lazia Rím a West Hamu. „Keď som prišiel, ešte som to toleroval, pretože som sa sústredil na výsledky. Ale teraz som povedal, že keď niekto príde s mobilom, aj keď ukrytým v taške, tak ho hodím do mora,“ vyhlásil.

„Tiež som ich musel poučiť, ako sa správne stravovať. Kola s ľadom môže spôsobiť zažívacie ťažkosti a zažil som, že niektorí hráči kvôli tomu nemohli hrať. Dokonca aj káva môže narobiť problémy,“ povedal Di Canio. "Samozrejme, aj futbalisti si musia užívať život, takže keď si raz za čas dajú cheeseburger, nič im nepoviem. Napríklad dcére fast food zakazujem, ale viem, že tam rovnako občas zájde, pretože jej to chutí. Keď to nie je pravidelne, tak s tým nemám problém, "dodal.

Podľa štyridsaťpäťročného kouča drvivá väčšina hráčov na nové pravidlá pristúpila. „Sú tu vždy hodinu pred tréningom, pritom skôr chodili len desať minút pred. Ale nikdy sa nemôžete zavďačiť všetkým, trebárs tomu blbcovi, čo už odišiel,“ poznamenal v zjavnej narážke na obrancu Titusa Bramblea.

„Keď by ste mali mať 88 kíl, ale namiesto toho vážite 104, tak sa vám môj režim páčiť nebude. A to sa rozprávame o zdravom hráčovi, nie o niekom, kto sa vracia po polročnom zranení. Je to nezodpovedné, jednoducho urážka ozajstných profesionálov. A ak si myslí, že má pravdu, tak asi nie je veľmi inteligentný,“ uzavrel Di Canio.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Premier League #Paolo Di Canio #Sunderland