Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vittek v Norimbergu do leta 2007

Kariéra futbalového reprezentanta Róberta Vitteka bude aj ďalšie tri roky pokračovať v nemeckom tíme 1. FC Norimberg. Dvadsaťdvaročný slovenský útočník prišiel do tohto druholigového bavorského klubu v septembri minulého roka zo Slovana Bratislava na hosťovanie do konca sezóny 2003/2004 a keďže svojimi výkonmi patril v mužstve trénera Wolfganga Wolfa k oporám, 1. FCN si uplatnil opciu voči hráčovi i tímu z Tehelného poľa.

12.05.2004 18:34
debata
 

„Keď sme vlani rokovali o podmienkach hosťovania Vitteka v Norimbergu, dohodli sme sa s vedením nemeckého klubu aj na dĺžke Robovej zmluvy a finančných náležitostiach v prípade postupu mužstva do najvyššej súťaže. Norimberg si ho chcel udržať, a tak vlaňajšia dohoda nabrala teraz reálne kontúry. Vittek je už kmeňovým hráčom 1. FCN, s ktorým má podpísaný kontrakt na dva roky s následnou ročnou opciou. Myslím si, že všetky zainteresované strany môžu byť s podmienkami spokojné,“ vysvetlil hráčov poradca Karol Csontó.

Norimberg je dve kolá pred koncom II. bundesligy na čele tabuľky so 61 bodmi a má šesťbodový náskok pred Arminiou Bielefeld. O líderskú pozíciu 1. FCN sa veľkou mierou zaslúžili aj traja slovenskí futbalisti – Marek Mintál, Róbert Vittek a Samuel Slovák. „Spomínané trio nastrieľalo spolu 28 gólov (Mintál 18 – dosiaľ najlepší strelec, Vittek 9, Slovák 1), takže bez slovenskej enklávy by norimberský tím ťažko mohol pomýšľať na postup do najvyššej súťaže. Keď budú všetci traja chlapci naďalej hrať tak ako dosiaľ, v Norimbergu dlho neostanú,“ poznamenal ďalej K. Csontó.

Na otázku, či vo Vittekovej zmluve existuje klauzula, že v prípade lukratívnej ponuky či naopak zostupu 1. FCN po roku späť do druhej bundesligy, môže hráč odísť, Karol Csontó na margo 21-násobného talentovaného slovenského reprezentanta a autora šeistich gólov v A-tíme SR uviedol: „Keď klub investuje dva milióny eur za nejakého futbalistu, asi nechce, aby pred riadnym ukončením kontraktu z mužstva predčasne odchádzal. Nepopieram, o služby Vitteka i jeho dvoch slovenských spoluhráčov v Norimbergu je neustále interes. O Roba sa napríklad zaujímali prvoligové kluby z Francúzska i Španielska, v súčasnosti sa však teší na účinkovanie v nastávajúcom ročníku najvyššej nemeckej súťaže.“

debata chyba