Poplach v Bayerne. Bolestivé zranenie najdrahšej hviezdy v histórii klubu

Športweb | 24.03.2024 19:57
Harry Kane Foto:
Klenot v tíme Bayernu Harry Kane má už niekoľko dní problémy s členkom.
Nemecký futbalový veľkoklub Bayern Mníchov cez víkend oznámil, že hviezdny útočník Harry Kane predčasne opustí káder Anglicka.

Kľúčovému mužovi Bayernu naďalej robí problémy ľavý členok. Zdravotné patálie Kanea prišli týždeň po tom, čo bol pre zranenie vystriedaný v zápase Bundesligy proti Darmstadtu (5:2).

Tréner anglickej reprezentácie Gareth Southgate informoval o problémoch útočníka po spomínanom prípravnom zápase. „Harry nebude schopný nastúpiť ani v utorok a preto sa vráti do Mníchova,“ uviedol pre britské médiá. Anglicko sa o dva dni postaví proti Belgicku.

SR futbal ME2024 príprava Rakúsko BAX Čítajte viac Rakúšania si kopli do Slovenska: Ľadový hokej je dôležitejší, ako bojovníci o EURO

Kapitán Anglicka tak v najbližších dňoch podstúpi liečbu v klubovom sídle Bayernu na Saebener Strasse. To zvyšuje obavy o zdravotný stav útočníka v súvislosti s kľúčovou časťou klubovej sezóny.

Podľa Bildu prišiel Kane pôvodne na reprezentačný zraz s cieľom pokúsiť sa odohrať aspoň jeden z dvoch prípravných duelov. No jeho zranený členok ešte zjavne nebol pripravený na plnú záťaž.

Bayern nespresnil, aká dlhá môže byť absencia útočníka a či Kane bude pripravený v sobotu na prestížny bundesligový duel proti Borussii Dortmund.

01. Martin Dúbravka Čítajte viac Zlé správy pre futbalovú reprezentáciu. Pred Nórskom vypadli z kádra ďalší traja hráči

Absencia najdôležitejšieho strelca (31 gólov v 26 ligových zápasoch) by bola pre mníchovský tím tropkou správou. Po letnom prestupe za 100 miliónov eur z Tottenhamu ešte Angličan nevynechal žiadny zápas v novom klube v dôsledku zranenie. Doteraz odohral 98 percent zo všetkých minút.

Jeho výnimočná strelecká efektivita a vodcovské schopnosti by v ostro sledovanom derby proti Dortmundu výrazne oklieštili plány trénera Bayernu Thomasa Tuchela.

Poľská rozhodkyňa Karolina Bojar Stefaňská Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Rozhodkyňa, právnička, influencerka, modelka,...