Urazil Lobotkovho spoluhráča: Choď preč černoch, si len neger. Talianovi hrozí vysoký trest

Športweb | 19.03.2024 16:30
Juan Jesus Francesco Acerbi Foto:
Inkriminovaný moment údajných rasistických slov obrancu Francesca Acerbiho (vpravo). Juan Jesus sa sťažuje rozhodcovi Federicovi La Pennovi.
Futbalista Interu Miláno Francesco Acerbi vo víkendovom zápase proti SSC Neapol údajne rasisticky urážal svojho súpera a spoluhráča Stanislava Lobotku Juana Jesusa.

Už v pondelok kvôli tomu vyradil tréner Luciano Spaletti Acerbiho z kádra talianskej reprezentácie. Teraz bude kvôli svojim hanlivým výrokom vyšetrovaný Talianskym futbalovým zväzom (FICG) a hrozí mu trest na desať zápasov.

„Po preskúmaní zápisu rozhodcu je nevyhnutné, aby prokurátor federácie prešetril, čo sa stalo medzi Juanom Jesusom z Neapola a Francescom Acerbim z Interu Miláno v súvislosti s prejavmi rasovej diskriminácie zo strany posledného menovaného,“ uviedol podľa corriere.it taliansky zväz vo vyhlásení.

Kristoffer Olsson Čítajte viac Krutý osud švédskeho reprezentanta. Nemôže chodiť, ani sa hýbať: Na prognózy je priskoro

K problematickému momentu prišlo v nedeľňajšom zápase talianskej Serie A medzi Interom a Neapolom, ktoré sa skončilo nerozhodne 1:1. Po urážkach Acerbiho sa Jesus sťažoval rozhodcovi a povedal mu: „Nazval ma negrom, nepáči sa mi to.“ Obranca Interu však prišiel situáciu vysvetliť a so súperom sa nakoniec objal.

Po stretnutí brazílsky futbalista médiám povedal: „Acerbi zašiel svojimi slovami príliš ďaleko, ale potom sa ospravedlnil. Je po všetkom. Čo sa stane na ihrisku, zostane na ihrisku.“ 29. a 30. kolo najvyššej súťaže je pritom venovaná práve boju proti rasizmu.

„Rasistické fráze som nikdy nevypustil z úst. Som veľmi kľudný, hrám už 20 rokov, viem, čo hovorím. Výhovorky? Podľa môjho názoru to Jesus zle pochopil,“ reagoval na obvinenia Acerbi.

Slovinsko futbal EKL 2. kolo A Ľubľana Slovan Čítajte viac Kauza Čavrič: Prečo ho Calzona nominoval, keď nechcel prísť? Šéf zväzu to vysvetlil

Tieto slová sa zase nepáčili Jesusovi a vyjadril sa k nim na svojom Instagrame. „Pre mňa bol problém vyriešený na ihrisku a najradšej by som sa k tomu nevracal. Ale čítal som výroky Acerbiho, ktoré boli úplne v rozpore s realitou,“ napísal Brazilčan. Podľa neho to, čo mu povedal súper na trávniku, bolo niečo iné.

„Je pre to dôkaz na videu, kde mu môžete odčítavať z pier, že ma prosí o odpustenie. Stojím si za tým, takto sa bojuje proti rasizmu.“ Následne špecifikoval, čo mu Acerbi vykričal do tváre.

„Acerbi mi povedal: Choď preč černoch, si len neger. Po mojom proteste u rozhodcu uznal, že to bola chyba. Ospravedlnil sa sa dostal, že neger je pre neho len ďalšia urážka. Potom zmenil svoju verziu a uviedol, že to rasistická urážka nebola. Nemám čo dodať.“

Skvost východu. Dokončená Košická futbalová aréna Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna má po dokončení...