Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý polčas vyzeral, akoby sme sa len spoznali. Calzona kritizoval svojich, rozhodcov aj veľmoci, ktoré odmietli Slovensko

Po prvom polčase svoje mužstvo azda ani nespoznával. Nešetril ho v šatni a neurobil tak ani pri hodnotení duelu s Nórskom.

27.03.2024 05:40
Francesco Calzona Foto: ,
Tréner Slovenska Francesco Calzona počas prípravného zápasu v Nórsku.
debata (17)

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona zároveň jedným dychom dodal, že remíza 1:1 v Osle je zaslúžená.

"Zápas dvoch polčasov. Prvý veľmi zlý. Vyzeralo to, ako by sme sa akurát spoznali. V druhom zareagovalo mužstvo veľmi dobre. V tomto momente sme mali čas, aby sme videli menej vyťažených hráčov v medzinárodnej konfrontácii.

Chýbal mi výkon mužstva ako celku a nie individualít. Hrali sme ďaleko od seba a nízko. Súperovi sme veľa dovolili. Pravdupovediac, musel som pochopiť nejaké veci. V týchto dvoch zápasoch bol výsledok na poslednom mieste," povedal médiám pred nočným odletom do Bratislavy.

Nórsko - Slovensko Čítajte viac Kyslý Haaland, hrdina Rodák a Calzonovo chytanie sa za hlavu. Slováci pribrzdili nórsky valec a remizovali

Už počas prvého polčasu na štadióne Ullevaal Calzona nešetril gestami. Väčšina z nich vyzerala frustrujúco či nahnevane. Slováci si po predriemanom prvom dejstve asi aj čo-to vypočuli v kabíne. A svoju rolu zohrali aj gruzínski rozhodcovia.

"Cez polčas som povedal, že musíme robiť veci, ako na tréningu. To, čo za posledné roky. Máme veľa roboty. Chce to čas, ale nemáme ho veľa. Musíme pracovať lepšie.

Vyvádzali ma z miery aj rozhodcovia. Mal som z nich nervy, platilo to aj o penalte. Nestáva sa mi to často, ale tentokrát sa mi výkon arbitrov nepáčil.

Nóri sú veľmi silný súper, ale pomohli sme im, aby tak v prvom polčase vyzerali. Prvý polčas sme urobili veľmi málo z toho, čo sme chceli skutočne hrať. Také negatívne čísla, ako v prvom polčase, sme od môjho príchodu ešte nemali," pokračoval Calzona.

Hodnotenie Slovákov v stretnutí proti Nórsku Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Futbalistov reprezentácie sme hodnotili...

Pozdávalo sa mu, ako sa vynovené mužstvo popasovalo s najväčšou hviezdou Erlingom Haalandom i kvalitným súperom. V druhej dejstve boli Slováci o čosi lepším tímom.

"Haaland je fantastický hráč. Vedeli sme, že bude nebezpečný, ale nakoniec nebol taký výrazný. Bavíme sa o hráčovi, ktorý o 2–3 roky môže byť najlepší na svete.

Obert odohral výborný zápas, ako s Rakúskom. Páči sa mi, s akým sebavedomím hral kolmo, to je pre stopéra veľmi dôležité.

Tomič mal prvý polčas problémy s tempom. V druhom hral lepšie, ale potrebuje mať kvalitnejšie reakcie. Musí nielen počúvať, ale aj sám tie veci pochopiť.

Vadilo mi, že nereagoval na veci sám, ale až po polčase, kedy pokyny dostával priamo z lavičky," skonštatoval.

Adam Obert Čítajte viac Vnuka legendy Slovana chváli aj taliansky mág. Obert ide v šľapajach Škriniara

Calzona chcel, aby sa tím po štvormesačnej odmlke podobal tomu z novembra. Avšak úplne to nevyšlo, hoci oklieštený tím výsledkovo ani herne neprepadol.

"Akceptujem prehry, ale chcem vidieť zlepšenie. Preto sme si najskôr vybrali mužstvá, ktoré sú v rebríčku FIFA vyššie ako my, ale nechceli s nami hrať, takže sme nastúpili proti Rakúsku a Nórsku. Zrejme kvalitnejšie tímy ešte nepoznajú našu hodnotu.

Nemáme k dispozícii deväť hráčov. Chalani zareagovali dobre. Celkovo som spokojný. Mužstvo sa formuje, ale práce je veľa.

Postúpili sme na majstrovstvá Európy z ťažkej skupiny. Všetko, čo urobíme na turnaji, bude bonus. Cieľom je ísť čo najďalej. Ak sa nám to nepodarí, nie je to tragédia," doplnil Calzona.

mudryk futbal ukrajina Čítajte viac Belgicko, Rumunsko, Slovensko. E-skupina ME 2024 spoznala aj štvrtého účastníka

Slovenskú E-skupinu doplnili v utorok večer Ukrajinci, ktorí vo finále baráže zdolali Island 2:1. Čo na to tréner Calzona?

„Ukrajina je silný tím. Odohrala dobrý zápas s Talianmi. Majú skvelých hráčov, ale na majstrovstvách Európy sa s nimi chceme pobiť o čo najlepší výsledok.“

Ku klubovým povinnostiam v Neapole sa vracia spoločne so Stanislavom Lobotkom. Aj stredopoliar národného tímu poskytol svoj pohľad na súpera z Ukrajiny.

"Želal som si Ukrajinu, dlho sme proti nej nenastúpili. Islanďania hrajú zatiahnuto a na brejky. Bude to viac zaujímavé pre divákov.

Ukrajina ukázala kvalitu vo veľmi silnej skupine. Čaká nás ťažký zápas, bude nepríjemná pre všetkých súperov v našej skupine," uzavrel Lobotka.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #EURO 2024 #Francesco Calzona