Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stáli ako tréningové kužele. Slovensko dostalo najrýchlejší gól v histórii

Za ten čas si nestihnete ani zaviazať šnúrky na topánkach, naliať vodu do pollitrového pohára či vybrať bielizeň z práčky. No a rakúsky reprezentant Christoph Baumgartner stihol za 6 sekúnd streliť Slovensku v prípravnom medzištátnom zápase gól. Ako informoval goal.com, bol to vôbec najrýchlejší zásah v histórii medzinárodných zápasov.

23.03.2024 18:58 , aktualizované: 20:47
Christoph Baumgartner Foto:
Christoph Baumgartner strelil Slovensku najrýchlejší gól v histórii.
debata

Len šesť sekúnd ubehlo od momentu, keď hlavný rozhodca Trustin Farrugia Cann z Malty fúkol do píšťalky, po prejdenie lopty cez bránkovú čiaru.

Zásah s rýchlosťou svetla z kopačky Baumgartnera tak vošiel do histórie slovenského aj svetového futbalu. Bol totiž vôbec najrýchlejším, aký náš národný tím inkasoval a tiež najrýchlejším z pohľadu všetkých medzinárodných zápasov. Pozrite si ho:

Baumgartner si v tomto prípade urobil zo slovenských futbalistov akoby tréningové kužele. Zastaviť sa ho v rýchlom slede nepodarilo postupne kapitánovi Jurajovi Kuckovi, Onrejovi Dudovi, Stanislavovi Lobotkovi ani obrancovi Adamovi Obertovi.

Faktom je, že Rakúšan trafil loptu parádne a pomohol jej aj po daždi premočený terén Tehelného poľa. Na prízemnú strelu Baumgartnera bol napokon prikrátky aj brankár Martin Dúbravka.

Ale späť k najrýchlejšiemu gólu v histórii. Doterajším rekordom v slovenskej histórii bol zásah Normana Gómeza z prípravného zápasu proti Kostarike (2:2) ešte z roku 1997. Padol v prvej minúte po rohovom kope a aj keď chýba údaj o presnom počte sekúnd, s istotou nebol rýchlejší ako Baumgartnerov zá­sah.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia